Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Южно-Українській АЕС проходить місія технічної підтримки ВАО АЕС

05.07.2016
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

З 4 по 6 липня на Южно-Українській АЕС працює місія технічної підтримки ВАО АЕС (Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції). Вона присвячена темі «Підвищення ефективності адміністративного контролю та управління виробничою діяльністю з боку керівників різного рівня». У складі міжнародної команди під керівництвом радника регіонального центру ВАО АЕС Льва Зав’ялова експерти з АЕС Козлодуй (Болгарія) Ніколай Казаков і з АЕС Бушер (Іран) Хамід Валіхані.

Місію технічної підтримки ВАО АЕС запрошено на южно-український майданчик за результатами партнерської перевірки, яка пройшла в листопаді 2014 року. У процесі роботи експерти проаналізують інформацію южно-українських фахівців, проведуть інтерв'ю з персоналом станції, поділяться досвідом у царині підвищення ефективності адміністративного контролю та управління виробничою діяльністю, а також нададуть рекомендації з удосконалення процесів за обговорюваною темою.

«Основне завдання нашої місії, на якому буде сфокусовано роботу експертів, - це навчання керівників, надання підтримки, передача інформації, позитивних моментів і практик, - сказав у вступному слові керівник міжнародної команди Лев Зав’ялов. - Рекомендації, внесені до підсумкового звіту за результатами нашої роботи, міститимуть пропозиції з поліпшення. Через рік ми сподіваємося отримати від ЮУАЕС оцінку їхньої ефективності за результатами реалізації коригуючих заходів, розроблених атомною станцією на основі висновків експертів».

Проведення місій технічної підтримки є однією з ефективних програм ВАО АЕС. Вона сприяє підвищенню безпеки та надійності експлуатації атомних електростанцій всього світу. Місії технічної підтримки ВАО АЕС є добровільними і виконуються за заявками атомних станцій. Звіти за результатами місій носять рекомендаційний характер.