Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги батьків!

16.05.2016
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Сексуальне насилля! Що треба знати про це???

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Існує чимало небезпек для здоров’я дітей, їх морального стану, а іноді й життя. Одним із небезпечних проявів сучасності є педофілія. Особливо небезпечними збоченцями є ті, для кого маленькі діти – об’єкт підвищеного сексуального потягу. Деякі з них навіть розуміють аморальність і протизаконність своїх дій, але статевий потяг перемагає. Психологи вважають, що такі люди вміють швидко змінювати свою поведінку, володіють  акторськими здібностями. А тому дуже небезпечні для дітей! Задумайтесь над цим!!! Ви повинні бути впевненими, що дитина вам довіряє і завжди  розповість про свої неприємності. Зумійте переконати сина чи доньку в тому, що є такі дорослі «дяді», які можуть зробити боляче і змусити  робити   неприємні речі. Дорослі мають знати, що найчастіше безпека може підстерігати дитину у дворі. Найкращий спосіб – наочна демонстрація небезпечних місць: люки, підвали, горища, будівельні площадки.

 Поясніть  дітям у  доступній формі, чому не можна гратися у місцях, де можуть бути   сумнівні компанії, де можуть закритися двері і  не буде змоги    вийти. У такій ситуації    не треба  плакати, а ВАРТО кричати на весь голос і звати на допомогу. Діти повинні знати, що пересуватися потрібно тільки людними місцями, у них має бути кнопка виклику батьків в один дотик на мобільному телефоні, якщо незнайомець взяв за руку (плече) – вирватися і тікати, внести в мобільний телефон номер поліції .

Шановні батьки! Запам’ятайте!

1.Не залишайте дітей без нагляду!

2.Суворо забороніть вступати в розмови з незнайомцями!

3.Поясніть, що не можна брати подарунки або гроші від незнайомих людей! Не можна з ними нікуди йти (кіно, кафе тощо), як би привабливо це не звучало!

4. Пам’ятайте! Педофіл - це актор! Він може представитися дітям тренером, учителем, лікарем, інженером ЖКГ…  Навчіть дитину говорити  незнайомцям, що перш ніж піти кудись,  вони запитають дозволу своїх батьків.

 5.Увечері обов’язково обговорюйте з дитиною події дня! Чи бачила вона когось  підозрілого (часто насильники відслідковують дітей кілька днів).

6.Цікавтеся друзями та знайомими вашої дитини!

7.Забороніть заходити в ліфт із незнайомцями! Якщо вже так сталося, то навчіть користуватися кнопкою виклику диспетчера!

8.Навчіть дитину нікому не розповідати про час   повернення  членів сім’ї з роботи, а      додому йти впевнено і не виказувати свого страху!

9.Заборонити відчиняти двері стороннім особам!

З раннього дитинства треба вчити дитину, що сексуальні відносини між дорослими і неповнолітніми заборонені і караються законом!!!

Дитина повинна:

- уміти відмовляти незнайомим людям;

-розуміти, що її тіло належить тільки їй і ніхто сторонній не має права до нього торкатися;

- бути впевненою, що вдома її вислухають і зрозуміють;

- знати,   що не винна в тому, що викликає нездоровий інтерес дорослого чоловіка;

- у разі небезпеки голосно звати на допомогу!

Шановні батьки!

Будьте завжди насторожі!!!

Уважно придивляйтеся до поведінки вашої дитини, до її інтересів та оточення!!!