Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Працівник ЮУАЕС став срібним призером Кубка Світу з пауерліфтингу за версією WPA

02.07.2016
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

Працівник електроцеху Южно-Української АЕС Олександр Мушинський став срібним призером Кубка Світу з пауерліфтингу за версією WPA. Змагання проходили 10-12 червня в м.Луцьку. У спорткомплексі «Адреналін Сіті», який зібрав більше 300 учасників з Італії, Швеції, Угорщини, США, Росії, Молдови, Польщі, Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Грузії та України, розгорілися неабиякі пристрасті в боротьбі за медалі.

Южно-українець О.Мушинський, який спробував свої сили серед аматорів, у ваговій категорії до 82,5 кг (юніори 20-23 років) підняв вагу 215 кг і став чемпіоном Кубка Світу у вправі станова тяга. Крім того, за сумою трьох вправ - станова тяга, жим лежачи та присідання - з сумою 490 кг він став другим у своїй категорії, завоювавши ще й срібло Кубка Світу з пауерліфтингу.

Це не перша перемога Олександра Мушинського. У квітні 2016 року він став чемпіоном України у своїй ваговій категорії, і за результатами виступів йому було присвоєно спортивне звання майстра спорту України за версією WPA.

Спортсмен-атомник займається пауерліфтингом у спорткомплексі «Олімп» ВП ЮУАЕС під керівництвом досвідченого тренера-викладача Олександра Іванова впродовж декількох років. «Електроцех, у якому працює Олександр, давно славиться своїми спортивними успіхами в цьому виді спорту, - каже О.Іванов. - Серед його працівників - майстри спорту та кандидати в майстри спорту, а також рекордсмени України. Це Сергій Денисов, Володимир Коваленко, Сергій Гончарук та ін. Усі вони після трудової зміни регулярно тренуються в «Олімпі», показуючи гідний приклад здорового способу життя підростаючому поколінню нашого міста».