Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулося засідання координаційного комітету  сприяння зайнятості населення міста Южноукраїнська

20.04.2016
Южноукраїнський міський центр зайнятості

14 квітня в залі засідань міськвиконкому за ініціативою міського центру зайнятості відбулося засідання координаційного комітету сприяння зайнятості населення міста Южноукраїнська (далі – Комітет), на якому розглядалися питання стану ринку праці, використання коштів ФЗДССУВБ у 2015 році, виконання Програми зайнятості населення міста Южноукраїнська та виконання роботодавцями нормативу працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, за 2015 рік.

В засіданні взяли участь представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, профспілок та роботодавців.

Комітет зібрався в новому складі, тому його засідання розпочалося з обрання Голови,  заступників та секретаря.

Головою Комітету одноголосно була обрана Миронова Віра Андріївна – голова Миколаївського обкому профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості. Заступниками голови Комітету стали Мустяца Ганна Федорівна – перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та Губа В’ячеслав Володимирович – начальник управління кадрів ВП «Южно – Українська АЕС» ДП «НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ».

Члени Комітету затвердили план роботи Комітету на 2016 рік.

Директор Южноукраїнського МЦЗ Ольга Ретюнських доповіла про стан ринку праці, наголосила, що за сприянням служби зайнятості комплекс соціальних послуг та матеріального забезпечення у 2015 році отримали 2657 осіб, не зайнятих трудовою діяльністю. Статус безробітного мали 2 263 особи. За повідомленням роботодавців міста Южноукраїнська кількість вільних робочих місць та вакантних посад у 2015 році становила 790 одиниць, працевлаштовано  –  770 осіб, 162 особи за направленням служби зайнятості проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації, з яких 94,4% знайшли роботу. Участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли 193 особи.

Аналізуючи стан виконання Програми зайнятості населення міста за підсумками 2015 року, доповідачі – заступник начальника Управління праці та соціального захисту населення Олена Філонова та Ольга Ретюнських – детально  зупинилися  на причинах невиконання деяких показників. Особлива увага була приділена створенню нових робочих місць, працевлаштуванню безробітних осіб, зокрема, інвалідів.

Олена Філонова зазначила, що з метою сприяння активізації підприємницької діяльності як складової частини заходів щодо створення робочих місць та забезпечення самозайнятості населення у місті діє Програма  розвитку малого і середнього підприємництва на 2015 – 2016 роки, яка є складовою заходів соціально – економічного розвитку міста та направлена на створення умов для сталого розвитку підприємництва.Доповідач проінформувала присутніх про проведену роботу щодо недопущення використання роботодавцями робочої сили без належного оформлення трудових відносин.

По кожному із розглянутих питань учасниками заходу були підведені підсумки  та надані свої пропозиції.