Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Калейдоскоп спортивних перемог южноукраїнських спортсменів. Квітневий випуск

14.04.2016
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

ГРЕКО-РИМСЬКА БОРОТЬБА

Команда комбінату культурно-спортивних споруд (ККСС) «Олімп» ВП ЮУАЕС з греко-римської боротьби стала призером Міжнародного турніру серед кадетів. Змагання проходили 8-10 квітня в Одесі. Їх підсумком для южноукраїнців стали дві срібні медалі Станіслава Мальцева та Микити Первомайського, а також бронза Богдана Ляхова.

Ще чотири бронзові медалі до скарбнички перемог южноукраїнських борців принесли Микита Політаєв, Артем Подакін, Станіслав Мальцев і Святослав Калашников, узявши участь у зональному Чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед кадетів 1999 р.н., який проходив 25-27 березня в Миколаєві. «Результат змагань непоганий, якщо врахувати, що команда «Олімпу» була молодша від своїх основних суперників на два роки», - коментує перемогу юних спортсменів завідувачка відділом розвитку дитячого та юнацького спорту ККСС «Олімп» Катерина Спанчак.

Виступи хлопців з міста атомників на Всеукраїнському турнірі пам'яті Майстра спорту Міжнародного класу Олексія Вакуленка, який проходив у Краматорську з 1 по 3 квітня, були вдалішими. Цього разу Артем Подакін, Микита Політаєв і Святослав Калашников стали чемпіонами, Богдан Ляхов - срібним призером.

Сьогодні спортсмени готуються до фінального Чемпіонату України, який відбудеться 21-23 квітня в м. Вінниця. Він стане відбірковим на Чемпіонат Європи.

Учасники Міжнародного турніру серед кадетів з греко-римської боротьби

Учасники Всеукраїнського турніру пам'яті О.Вакуленка

КАРАТЕ

Вихованка ККСС «Олімп» завоювала перше місце на Чемпіонаті України з годзю-рю карате. Близько 600 спортсменів різного віку з 14 областей країни боролися за звання кращих 1-3 квітня в Одесі. Южноукраїнка Катерина Серга стала чемпіонкою цих змагань серед дівчат у віковій категорії 8-9 років. Нині Катя готується представляти місто атомників  на Чемпіонаті Світу, який пройде в червні в Угорщині.

Катерина Серга зі своїм тренером-викладачем Олегом Вітковським

ПАУЕРЛІФТИНГ

2-3 квітня в Черкасах спортсмени ККСС «Олімп» стали володарями золотих, срібних і бронзових медалей на Чемпіонаті України з пауерліфтингу.

Змагання проводила Українська бездопінгова Федерація пауерліфтингу. У них брали участь 300 спортсменів з усіх областей України в різних вагових і вікових категоріях. Миколаївську область представляли южноукраїнські спортсмени.

Перший день змагань у вправах станова тяга та присідання приніс нашій команді 14 медалей, а другий - у вправі жим лежачи - 7. «Золото» завоювали працівник електроцеху Южно-Української АЕС Сергій Денисов (присідання у ваговій категорії (в.к.) до 100 кг; жим лежачи у в.к. до 100 кг; станова тяга у в.к. до 100 кг), учениця школи №3 Вероніка Маслюк (жим лежачи у в.к. до 47,5 кг), гімназист Ілля Руденко (присідання у в.к. до 60 кг; станова тяга у в.к. до 60 кг), приватний підприємець Людмила Іщенко (присідання у в.к. до 80 кг).

Окрім трьох золотих медалей, які працівник ВП ЮУАЕС Сергій Денисов приніс до скарбнички южноукраїнської збірної, він ще встановив два рекорди України в групі М5 (чоловіки від 60 до 64 років) у вправі станова тяга з вагою 197,5 кг і у вправі присідання з вагою 182,5 кг.

Сергій Денисов

 

Допомогу в фінансуванні поїздок на змагання надали адміністрація та профспілковий комітет Южно-Української АЕС.