Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Урок-лекція, присвячена  творчості  імпресіоністів

18.02.2016
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У актовій залі дитячої школи мистецтв, викладачами Карабіненко Ю.О. (теоретично –хоровий відділ) та Васильченко Л.В. (художній відділ) було проведено урок-лекцію, присвячену  творчості  імпресіоністів.

Викладачі познайомили учнів з поняттям «Імпресіонізм», як в художньому так і в музичному мистецтві.

Імпресіоні́зм (від фр. impression — враження) — мистецька течія у живописі, а також в літературі та музиці, котра виникла в 1860-х роках. Засновники імпресіонізму діяли на противагу реалізму. Художники - імпресіоністи намагалися у своїх творах відтворити шляхетні, витончені особисті враження та спостереження мінливих миттєвих відчуттів та переживань.  

Музику імпресіонізму зближує з імпресіонізмом у живописі барвистість, прагнення до втілення швидкоплинних вражень.  Родзинкою уроку став відеопоказ картин видатних художників-імпресіоністів, який супроводжувався цікавим описом викладача.

Також, діти мали змогу прослухати та побачити жанрові музичні картинки, музичні портрети, прелюдії, пов’язані  з легендарною тематикою: «Дівчина з волоссям кольору льону», «Кроки на снігу», «Гра води», « Болеро», «Затонулий собор».

Урок – лекцію доповнила виставка дитячих робіт художнього відділу, роботи були виконані у манері «Імпресіонізм».