Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулось відкриття виставки «Афган: біль і пам’ять»

18.02.2016
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

12 лютого 2016 року в Южноукраїнському міському історичному музеї відбулось відкриття виставки «Афган: біль і пам’ять» до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

На захід завітали представники Южноукраїнської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та Ради ветеранів війни, праці та Збройних Сил, учнівська молодь, ЗМІ та усі охочі.

До слова було запрошено безпосереднього учасника бойових дій Миколу Кондратенкова, який поділився з присутніми спогадами про Афганістан. Також, зі словами привітання до воїнів-інтернаціоналістів звернувся голова Ради ветеранів війни, праці та Збройних Сил В’ячеслав Громенко.

До уваги відвідувачів музею було представлено ряд фотографій часів Афганської війни 1979-1989 років, наданих для експонування Миколою Кондратенковим. Також, відбулась презентація банера з зображенням відомої діорами Михайла Сватули «Афганська війна. Як це було», яку було створено для Харківського музею-діорами учасників локальних війн. З допомогою сучасних мультимедійних технологій, для присутніх на заході, було продемонстровано документальний відеоматеріал, присвячений воїнам-інтернаціоналістам.