Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Голова Миколаївської ОДА підтримує ініціативи Южноукраїнського міського голови

10.02.2016

8 лютого голова облдержадміністрації Вадим Меріков обговорив з Южноукраїнським міським головою Віктором Пароконним питання адміністративної децентралізації, Стратегії розвитку міста 2020 і реалізації проектів ГФРР.

Вадим Меріков зазначив, що Южноукраїнськ є лідером по впровадженню системи електронних закупівель «Прозорро», а також вже успішно завершено процес декомунізації.

Міський голова розповів, що зараз розробляється Програма соціально-економічного та культурного розвитку Южноукраїнська, а також ряд важливих рішень, які вже в березні обговорять з громадою.

«Южноукраїнськ монофункціональне місто, тому об'єднання прилеглих до міста населених пунктів, таких як Костянтинівка, Бузьке, Іванівка, Панкратове - це перспективи найближчих декількох років: будівництво і ремонт доріг, шкіл, лікарень», - вважає він.

Обговорили і відкриття в Южноукраїнську Центру надання адміністративних послуг, який вже через кілька місяців запрацює в місті. А також програму боротьби з корупцією, Віктор Пароконний розповів, що вже зібрані матеріали по ряду підприємств і діяльності їхніх колишніх керівників. Всі документи будуть передані в правоохоронні органи.

Є в місті й проблемні питання, такі як знос напірного колектору й плачевний стан сміттєзвалища. Міський голова розповів про інвестиційний проект полігону ТПВ.

Що ж стосується колектору, було прийнято рішення про створення комісії, до якої увійдуть представники облдержадміністрації, депутатського корпусу і органів місцевого самоврядування.

Підводячи підсумки зустрічі Вадим Меріков подякував міському голові за ініціативу та активну позицію: «Досить амбітні плани щодо соціально-економічного розвитку міста та регіону в цілому. Мені подобається, що Ви готові до інновацій і пропонуєте цікаві проекти, які зможуть залучити інвестиції, як приватні, так і державні, і кошти міжнародних фондів ».

Незабаром відбудеться традиційна зустріч голови обласної державної адміністрації з усіма мерами міст Миколаївської області.

Джерело: http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=24629