Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южно-Українську АЕС відвідав «Фронтовий вертеп»

16.01.2016
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС

13 січня Южно-Українську АЕС відвідав «Фронтовий вертеп». Різдвяне дійство було організоване у конференцзалі ВП ЮУАЕС. На нього були запрошені бійці військової частини 3044, що здійснює охорону та оборону АЕС, - чимало з них брали участь у антитерористичній операції на сході країни.  Не менш бажаними гостями були й працівники Южно-Українського енергокомплексу та мешканці Южноукраїнська, які свого часу призивались до лав Збройних сил, Національної Гвардії, інших силових структур України та проходили службу в зоні АТО, родичі бійців, представники колективу ВП ЮУАЕС, які беруть активну та постійну участь у зборі коштів на допомогу армії та Нацгвардії, ремонті бойової техніки. 

З Різдвяними святами южноукраїнських героїв вітали студенти Івано-Франківської Духовної Семінарії Української Греко-Католицької Церкви. Другий рік поспіль вони виїздять із «Фронтовим вертепом» до тих, хто стоїть на передових рубежах захисту Батьківщини. З 4 по 12 січня 2016 р. семінаристи представили для українських військовослужбовців майже 30 різдвяних вистав. Організовували їх у військових частинах, на блокпостах, у військових госпіталях, для родичів загиблих героїв та демобілізованих воїнів АТО. Крім суто різдвяного дійства семінаристи пригощали воїнів смачною кутею та іншими святковими стравами, передавали теплі речі та подарунки.

Відгукнулися вони й на запрошення настоятеля Храму Всіх Святих Українського Народу Української Греко-Католицької Церкви м. Южноукраїнська отця Ігоря Ворони привітати южноукраїнських воїнів. В подальшому традицію святкових привітань для бійців АТО студенти  Духовної Семінарії мають намір продовжити. Наступний візит до зони бойових дій на сході України вони планують вже на Великдень.