Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Зустріч з учасниками антитерористичної операції

04.09.2015
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

27.08.2015 у залі засідань управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради відбулася зустріч з учасниками антитерористичної операції за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – Ярослави Нікітіної, військового комісара Южноукраїнсько-Арбузинського об’єднаного міського військового комісаріату – Олександра Стоянова, начальника управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради – Ельвіри Гехад та спеціалістів управління.

Вступне слово було надано Олександру Стоянову, який звернувся до учасників антитерористичної операції з пропозицією прийняти участь в організації свята для школярів та виступити з привітальним словом на урочистій лінійці, присвяченій Дню знань. Окрім того, військовий комісар повідомив про спільну домовленість з генеральним директором ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «Енергоатом» щодо оздоровлення учасників бойових дій в оздоровчо-реабілітаційному комплексі «ІСКРА» та можливість працевлаштування на пільгових умовах до енергогенеруючої компанії. 

Зустріч проходила у форматі діалогу, кожен з присутніх міг узяти слово, поставити запитання, тим самим безпосередньо долучившись до обговорення найважливіших питань сьогодення для учасників бойових дій антитерористичної операції. Порядок денний налічував три питання, які, в основному, стосувалися пільг та компенсацій з міського та державного бюджету, а також гарантій соціального захисту відповідно до трудового законодавства. Колишні військовослужбовці досить активно приймали участь, ділились своїми переживаннями з приводу тих чи інших питань, а спеціалісти управління, у міру своїх повноважень, надавали чіткі відповіді на них, або ж скеровували до інших установ з метою вирішення конкретних питань.
Наприкінці зустрічі багато було сказано про можливість отримання санаторно-курортного лікування, а також працевлаштування після проходження соціальної та професійної адаптації – тобто підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за робітничими професіями.

Закінчуючи зустріч, Ярослава Нікітіна оголосила подяку організаторам зустрічі та самим учасникам антитерористичної операції за участь, а вони, у свою чергу, подякували доповідачам за цікаву, а найважливіше – корисну інформацію для них, за небайдужість працівників установ соціального захисту та законодавчо-інформаційну допомогу на особистих прийомах.