Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

З пам’яттю про незабутнє

03.09.2015
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

1 вересня в Южноукраїнському міському історичному музеї проведено екскурсію «З пам’яттю про незабутнє» з нагоди 70-річчя завершення Другої світової війни 1939 – 1945 років.

В День Знань учні 10-А класу Южноукраїнської загальноосвітньої школи № 2 завітали до виставкової зали міського музею, де для них було проведено лекцію-екскурсію. Шкільна молодь дізналась про перебіг подій у Другій світовій війні, яка досі є наймасштабнішим військовим конфліктом в історії людства. Бойові дії відбулися на території 40 держав, 50-55 мільйонів мешканців нашої планети загинуло, з них майже 8 мільйонів – українці.

Також відвідувачі мали нагоду познайомитись з низкою фотокопій світлин, нагород, відзнак, ювілейних й пам’ятних медалей, історичних документів, особистих речей та елементів одягу безпосередніх учасників бойових дій у Другій світовій війні 1939-45 років, які експоновано в постійній виставці «1418 днів подвигу і слави».



В міській бібліотеці для дорослих оформлено виставку – перегляд «Друга світова: біль і пам’ять людства» до 70-ї річчяі завершення Другої світової війни.