Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ПРО РОБОТУ ВП «ЮЖНО-УКРАЇНСЬКА АЕС» У ПЕРІОД З 11 ПО 20 СЕРПНЯ 2015 РОКУ

25.08.2015
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС

 

У період з 11 по 20 серпня відокремленим підрозділом «Южно-Українська АЕС» вироблено 242 мільйони 38  тисяч кіловат-годин електроенергії, у т.ч. на:

 

·      АЕС – 236 мільйонів 73 тисячі кіловат-годин;

·      Ташлицькій ГАЕС – 5 мільйонів 65 тисяч кіловат-годин.

Для отримання такої кількості електроенергії на тепловій електростанції потрібно було б спалити 89 тисяч тонн донецького вугілля або 68 мільйонів 498 тисяч кубометрів природного газу.

Обладнання третього енергоблоку АЕС працювало у заданому режимі. З 15 липня перший енергоблок перебуває у середньому планово-попереджувальному ремонті. Другий енергоблок знаходиться у капітальному планово-попереджувальному ремонті з виконанням заходів з продовження терміну експлуатації енергоблоку у понад проектний період.

З 7 липня обидва гідроагрегати Олександрівській ГЕС перебувають у резерві у зв’язку з низьким розходом води у річці Південний Буг.

 

Перший та другий гідроагрегати Ташлицької ГАЕС працювали за заданим графіком несення навантажень.

Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС за вказаний період знаходився на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції, та на 21 серпня складає 12 мкР/год. Викиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.