Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Учні та працівники загальноосвітніх навчальних закладів міста долучилися до волонтерської справи

18.05.2015
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

У такий непростий час, час неймовірного патріотичного піднесення українців і тяжкого випробування на Сході нашої держави   учні та працівники загальноосвітніх навчальних закладів міста  долучилися до волонтерської справи – плетіння маскувальної сітки для українських військових.

Жителям першого мікрорайону було запропоновано  взяти участь у цьому заході на базі ЮЗШ №1 імені Захисників Вітчизни. З  ініціативи жителів  міста  за благодійні кошти  придбано сітку для виготовлення маскувального виробу для АТО. Южноукраїнці приносили тканину визначеного кольору, а працівники школи та учні виконували основну роботу. Роботу розпочато 07 квітня,  а  22 квітня готову маскувальну сітку  передано благодійному фонду «Миротворець» для подальшої передачі  за призначенням.

Сітку в ЮЗШ № 2 передала ініціативна група мешканців міста  на чолі з Агеєвою Іриною Вікторівною. На перервах, уроках трудового навчання, курсу «Захист Вітчизни» учні разом з учителями різали принесену з дому тканину та вчилися майстерно вплітати її у сітку. Особливо активно взялися за справу учні 8-х класів. Плідно попрацювали й дівчата 11-х класів під керівництвом учителя Балабій Ганни Володимирівни. 27 квітня  маскувальну сітку (10 х 12 метрів) учні розгорнули на подвір’ї школи та урочисто передали волонтерам організації «Мирне небо», які повідомили, що наприкінці тижня сітку відвезуть у зону бойових дій.

Активно  долучилися до всеукраїнського волонтерського руху педагоги та учні ЮЗШ № 4.  Під  девізом: «Допоможи героям-захисникам власними руками» у школі проведено акцію по збору матеріалів для плетіння сітки . Найактивнішими виявилися учні 6-Б та 7-х класів. Зі словами вдячності та вірою у перемогу вихованці передали виріб воїнам волонтерами  міста.

Дану «естафету» підхопив колектив ЮЗШ № 3, який до кінця місяця намірений передати маскувальну сітку воїнам АТО.