Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В ДЗ СМСЧ №2 пройшов «День відкритих дверей»

07.05.2015
ДЗ СМСЧ

Шкіра є найбільшим органом нашого організму. Шкіра покриває внутрішні органи і захищає їх від пошкоджень, а також служить бар'єром між мікроорганізмами і внутрішніми органами. Більш того, шкіра попереджує надмірну втрату води і інших рідин. Крім того, шкіра регулює температуру нашого тіла і допомагає йому позбавлятися від надлишків води і солей. Деякі клітини шкіри пов'язані з головним мозком, що дозволяє відчувати температуру, дотик і біль.

Шкіра складається з трьох шарів: епідерми, дерми і підшкірного шару. У епідермі знаходяться клітини меланоцити, які виробляють захисний пігмент меланін. За рахунок меланіну шкіра буває жовтувато-коричневого або коричневого, що дозволяє захищати більш глибокі шари шкіри від шкідливого впливу сонця.

Усі злоякісні пухлини шкіри діляться на меланоми і немеланомні новоутворення.

30 квітня 2015 року в рамках Всесвітнього дня діагностики меланоми в ДЗ «СМСЧ №2» пройшов «День відкритих дверей» з профілактики меланоми.

Кожен бажаючий мав можливість звернутись до лікарів-дерматологів за консультацією та безкоштовно пройти необхідні діагностичні обстеження з використанням методу дерматоскопії.