Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Чергова група співробітників НАЕК «Енергоатом» успішно пройшла навчання військовій справі

20.10.2014
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ЮУ АЕС

17 жовтня на базі навчального центру військової частини 3044 з охорони Южно-Української АЕС відбулася церемонія закриття навчальних курсів з оновлення загальновійськових навичок. Курс «молодого бійця» успішно пройшли 29 осіб (10 з них працівники ЮУАЕС, решта - співробітники Дирекції ДП НАЕК «Енергоатом»).

Це вже друга група людей, що виявили бажання сформувати або відновити знання та уміння в основних військових дисциплінах під керівництвом досвідчених інструкторів. Вік учасників процесу - від 29 до 59 років. Деякі з них до цього моменту не мали навичок у військовій справі, проте, як відзначають інструктори, до кінця навчання вони виконували всі нормативи нарівні з тими, хто військову підготовку проходив у армії.

Програму навчання було складено южно-українськими фахівцями та розраховано на 12 днів. У процесі, за результатами підготовки першого курсу, її було скореговано - переглянуто тематику занять, більше уваги приділено тактичній підготовці, роботі на блок-постах, тобто тому, які вимоги сьогодні диктує ситуація. До програми навчання також увійшли теми щодо заходів безпеки, правової, вогневої, тактичної та інженерної підготовок, надання допомоги пораненим і постраждалим у бойових умовах, з військової топографії, орієнтування на місцевості, рукопашного бою та ін.

Як сказав на урочистому шикуванні з нагоди закінчення курсу навчання заступник генерального директора з кадрів і соціального розвитку ЮУАЕС Володимир Авраменко, «навіть, якщо отримані знання ніколи не будуть застосовані на ділі, то ворог, який зазіхнув на цілісність нашої держави знатиме, що в нас є патріоти, які завжди готові захищати свою Батьківщину».

- Обстановка в нашій країні така, що у будь-який момент знадобляться знання, які ми тут отримали, вміння поводитися зі зброєю. З іншого боку, будь-яка людина чоловічої статі  має перевірити свої сили та дізнатися, на що вона здатна у фізичному плані. Я сам у армії не служив, тому мені хотілося оволодіти навичками, - ділиться враженнями учасник курсів, провідний інженер Дирекції ДП НАЕК «Енергоатом» Дмитро Стукалов. - Я намагався по максимуму викластися - проходив смуги перешкод, вчився стріляти з пістолета, знешкоджувати супротивника, зачищати територію і, звичайно, надавати першу медичну допомогу. Додатково хотілося б навчитися працювати з військовою технікою, важким озброєнням, тому що у бойовій ситуації навчатися азам буде ніколи.

Усім добровольцям були вручені посвідчення про закінчення навчання, а командирів, інструкторів і викладачів за активну участь у проведенні занять з професійної підготовки працівників ДП НАЕК «Енергоатом» нагородили Листами подяки та сувенірами.

Курси організовано на підставі наказів президента ДП НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського та генерального директора ВП ЮУАЕС Володимира Лісніченка.