Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулася обласна науково-практична конференція лікарів, акушер-гінекологів, анестезіологів з майстер-класом

13.10.2014
ДЗ СМСЧ №2

3-4 жовтня 2014 року на базі ДЗ «СМСЧ № 2 МОЗ України» відбулась обласна науково-практична конференція лікарів, акушер-гінекологів, анестезіологів з майстер-класом на тему: «Акушерські кровотечі: союз лікарів акушер-гінекологів і анестезіологів».

В роботі конференції прийняли участь обласні спеціалісти: головний акушер-гінеколог УОЗ ОДА Громадський Є.О, обласний позаштатний акушер-гінеколог з поліклінічної роботи Малюк В.В, завідуюча жіночої консультації № 2 м. Миколаєва Чинякова Л.Б, обласний анестезіолог з акушерства і гінекології Базовкін В.В, начальник ДЗ «СМСЧ № 2» Стахорська О.В., заступник начальника з лікарської справи Шикерська В.Л, завідуючий пологовим відділенням ДЗ «СМСЧ № 2» Федорович Ю.В, завідуюча жіночої консультації ДЗ «СМСЧ № 2» Смілянська Н.М, завідуючий ВАІТ Грабовенко А.М. та гості конференції.

На конференції було розглянуто ряд актуальних і цікавих питань: принципи організації медичної допомоги при акушерських кровотечах; особливості спостереження вагітних групи високого ризику; кровотеча в пологах; медпрепарати для профілактики акушерської кровотечі; хірургічні методи зупинки акушерської кровотечі; емболія навколоплідними водами та багато іншого.

Учасникам конференції була представлена можливість завітати на ВП «Южноукраїнську АЕС» ДП «Енергоатом» на екскурсію.

На майстер-класі слухачам продемонстрували навчаючі фільми, відпрацювали практичні навички методів тимчасової і хірургічної зупинки кровотечі (на фантомах і муляжах).

Методичні і практичні матеріали були представлені на високому рівні, учасники конференції та спеціалісти медсанчастини отримані знання будуть використовувати в подальшій практиці.

Адміністрація щиро подякувала обласним спеціалістам та Білику О.І. за співпрацю, за надану практичну допомогу.