Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Подання декларації державними службовцями

25.03.2013
Cектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Южноукраїнської ОДПІ

Згідно вимог Закону України від 07 квітня 2011 року № 3206-VI «Про засади запобігання і протидії корупції» державні службовці зобов’язані подавати щороку до 1 квітня за місцем служби декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік. Одночасно вказаним Законом передбачено, якщо державний службовець перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами або для догляду за дитиною, через тимчасову непрацездатність, перебуває за межами України, під вартою, - в такому разі термін подачі декларації за звітний рік продовжується до 31 грудня. Крім того, державні службовці, які звільняються з місця роботи, зобов’язані подати декларацію до розірвання трудового договору.

Разом з тим, державному службовцю необхідно до 1 травня подати ще і податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані за 2012 рік до органу ДПС за місцем реєстрації, але виключно у випадках, передбачених розділом ІV Податкового кодексу України. Наприклад, у випадку отримання:

- інвестиційного прибутку,

- нецільової благодійної допомоги,

- оренди майна фізичної особи тощо.

Якщо такі випадки відсутні, подавати податкову декларацію не потрібно.

Форма податкової декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2011 № 1395 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».