Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Виконання Державної цільової Програми протидії торгівлі людьми

18.12.2012
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

Питання профілактики правопорушень, бездоглядності серед підлітків та попередження насильства у сім'ї  розглядається на нарадах з педагогічним колективом, засіданнях загальногімназійного комітету та Ради гімназії №1, тематичних семінарах (ЮЗШ №2), на засіданні методичної комісії класних керівників (ЮЗШ №4).

У навчальних закладах організовано семінари, «круглі столи», конференції, виставки, огляди літератури з питань протидії торгівлі людьми.

У гімназії №1 проведено загальногімназійну лінійку з питань торгівлі людьми із залученням представників кримінальної міліції; консультації та роз'яснювальну роботу  серед учнівської молоді з питань запобігання торгівлі людьми; вечір відпочинку «У колі дружної родини»; родинні свята «Міцна хай буде наша вся родина», «Шануй батька та неньку», «Якщо зміцніє хоч одна родина, міцніше стане й Україна»; диспут «Чи можна навчитися бути гарними батьками».

У ЮЗШ №2 організовано радіогазету «Як уберегтися від торгівлі людьми» та тематичну виставку «Викрадання і продаж людей». У ЮЗШ №1 заплановано проведення конференції з питань запобігання насильства в сім'ї.

Оновлено інформацію на стенді «Права дитини»; відбулися засідання за «круглим столом» «Протидія торгівлі людьми» (9,11кл), тематичні повідомлення на лінійці (ЮЗШ №4);  семінар з питань протидії торгівлі людьми та боротьби з нею, ознайомлення учнів з відповідними актами законодавства  (ЮЗШ №3).

За участю дітей, учнівської молоді та їх батьків проведено просвітницькі заходи з питань запобігання торгівлі людьми та боротьби з нею з метою зменшення ризику потрапляння до трудового та сексуального рабства.

Організовано заняття батьківського університету педагогічних знань, зокрема «Збереження здоров'я дітей – важлива умова їхнього різнобічного розвитку», «Дитячі страхи та їх подолання», «Психофізичний розвиток підлітків», «Свідомий вибір майбутньої професії. Роль навчального закладу та батьків у виборі професії»(гімназія №1); «круглий стіл»  та бесіди  на батьківських зборах «Увага! Торгівля людьми» (ЮЗШ №2); виготовлено буклети для учнів, батьків, учителів з питань запобігання торгівлі людьми та  боротьби з нею (ЮЗШ №4).