Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про заходи до Всеукраїнського тижня права

18.12.2012
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді

В рамках Всеукраїнського тижня права, який проходив в Миколаївській області  з 10 по 15 грудня, фахівцями із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено ряд заходів. 

У ЗОШ №1  для учнів 9-Б класу проведено виховне заняття на тему: «Юридична відповідальність дітей», під час якого діти дізналися про відповідальність, яка настає  за протиправну поведінку.

На батьківських зборах, які відбулися у ЗОШ № 4, з  матеріалів лекції на тему «Юридична відповідальність батьків за протиправні дії дітей», батьки дізналися про адміністративну та  кримінальну відповідальність, яка покладається на батьків у разі  неналежного виконання ними своїх обов’язків, та  цивільну відповідальність, якщо  шкоду завдають їх діти.   

У КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» з дітьми фахівці Центру провели  два заняття з елементами тренінгу. Для  дітей 7-9 років - заняття  на тему «Лечу на двох крилах, мов птаха», для дітей 10-18 років - «Знаю, поважаю, виконую». Цікаво і з захопленням, самостійно, впевнено  діти визначили свої права та обов’язки й дізналися про відповідальність за свої  негативні дії або бездіяльність.

Учасником засідання «круглого столу» під назвою «Діти та закон», яке відбулося у Южноукраїнському машинобудівному ліцеї, стала  фахівець із соціальної роботи Явтушенко Наталія. На засіданні обговорювалися питання особливостей нового Кримінально-процесуального Кодексу України. Насамкінець учасники «круглого столу» визначили подальші шляхи подолання підліткової злочинності серед учнівської молоді.

Протягом тижня фахівцями Центру проведено 11 індивідуальних консультацій із сім’ями, які знаходяться у складних життєвих обставинах, а саме: «Відповідальність батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків» - охоплено 9 сімей; «Дотримання прав дитини» -  охоплено 2 сім’ї; 1 особа проінформована з питань  державних гарантій зайнятості.


Директор Южноукраїнського міського Центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді А.А.Дизик