Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Протягом якого терміну можна отримати відповідь на інформаційний запит?

17.12.2012
Южноукраїнська об’єднана державна податкова інспекція Миколаївської області

Розпорядник інформації відповідно до ч. 1 ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» зобов’язаний надати відповідь на інформаційний запит не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

У разі якщо запит на інформацію стосується інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, щодо стану довкілля, якості харчових  продуктів і предметів побуту, аварій катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних  подій, що сталися або можуть статися і загрожують безпеці громадян,  відповідь має бути надана не пізніше 48 годин з дня отримання запиту. Клопотання про термінове опрацювання  запиту має бути обґрунтованим.

У разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або вимагає пошук інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може  продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку розпорядник інформації повідомляє запитувача в письмовій формі не пізніше п’яти робочих  днів з дня отримання запиту.