Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація про роботу робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

13.11.2012
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

 Інформація про роботу робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

станом на 01 листопада 2012 р.

Питання легалізації заробітної плати набуває сьогодні великої актуальності. Той, хто отримує "тіньову" заробітну плату, позбавлений оплати тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, та допомоги по вагітності та пологах; виплати втраченого заробітку у зв’язку з втратою непрацездатності в разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання; виплати допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи.

Крім того, з нелегальних доходів не сплачуються страхові внески до Пенсійного фонду, а відтак і не враховується страховий стаж працівника, що потім, безперечно, викличе запитання під час виходу на пенсію.

На підставі Положення затвердженого рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 05.07.2012 № 218, діє робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

За січень-жовтень 2012 року робочою групою проведено 44 рейдових обстеження, під час яких перевірено 314 суб’єктів господарської діяльності щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками. В ході перевірок виявлено 35 осіб без оформлення трудових відносин.

За результатами проведених рейдів усунено 31 порушення шляхом укладання трудових договорів, оформленням підприємницької діяльності та укладанням цивільно-правових угод, інформація по 4 порушенням направлена до прокуратури м. Южноукраїнська.

З початку року легалізовано – 13 209,00 грн.