Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнські танцюристи – бронзові призери Чемпіонату світу

06.05.2010
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ЮУ АЕС

Вперше за роки незалежності спортсмени Всеукраїнської Федерації танцювального спорту стали призерами Чемпіонату світу з 10 танців серед молодіжних пар. Бронзову медаль Україні принесли вихованці Клубу спортивного бального танцю "Натхнення" Палацу культури "Енергетик" ВП ЮУ АЕС Роман Гербей і Ганна Побережник. Танцювальний чемпіонат відбувся 16 квітня в Торонто (Канада). У ньому брали участь найсильніші пари з 29 країн. Вітаючи южноукраїнський дует з отриманням почесних нагород, Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін побажав Роману і Ганні здоров'я та спортивних перемог в майбутньому.

У послужному списку пари з міста-супутника ЮУ АЕС - немало заслужених нагород різних світових і європейських турнірів. Право представляти свою країну на Чемпіонаті світу танцюристи з Южноукраїнська отримали в лютому, ставши абсолютними чемпіонами країни зі спортивних бальних танців у категорії "молодь".  Незмінним спонсором пари й усього творчого колективу "Натхнення" виступає ЮУ АЕС і НАЕК "Енергоатом".

Роману Гербею та Ганні Побережник цього року виповнюється по 18 років. У Народному ансамблі бального танцю "Натхнення" Палацу культури атомної станції вони займаються більше 13 років. Наступного року дует переходить з категорії "молодь" у «дорослі пари». За словами незмінного наставника Романа та Ганни тренера вищої категорії керівника колективу «Натхнення» Людмили Самчинської, у їх танцювальній кар'єрі настане новий етап, і щоб досягти у ньому успіху необхідно важко та наполегливо працювати. При цьому тренер впевнена, що у її вихованців є все необхідне для подальших перемог - здібності, талант і працелюбність.