Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Южно-Українській АЕС завершився Тиждень охорони праці

30.04.2010
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, у ВП ЮУ АЕС було підбито підсумки приуроченого до цієї дати Тижня охорони праці. За пропозицією профільної Міжнародної організації його головною темою стала: "Управління ризиками та профілактика у сфері праці в нових умовах".

У рамках Тижня з 22 по 28 квітня в цехах і підрозділах підприємства було проведено комплексні та цільові перевірки. За їх результатами в підрозділи направлено акти-приписи з переліком виявлених зауважень для розробки заходів щодо їх усунення. У ході щоденних обходів устаткування та робочих місць особлива увага приділялася санітарному стану виробничих і побутових приміщень, безпечному стану території і кожного робочого місця, дотриманню вимог безпеки при виконанні робіт, забезпеченості персоналу спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту, справності устаткування, інструменту та приладдя.

У двох підрозділах ВП ЮУ АЕС - цеху теплової автоматики та вимірювань, а також цеху з ремонту вантажопідйомних механізмів і загальностанційних систем - пройшли конкурси професійної майстерності персоналу "Кращий за професією", а на спеціалізованій дільниці теплової ізоляції було організовано конкурс на звання "Краща бригада". У ході підбиття їх підсумків особлива увага акцентувалася на знанні норм і правил з охорони праці, вмінні якісно виконувати доручене завдання з дотриманням вимог безпеки. У огляді-конкурсі на краще оформлення куточка охорони праці, проведеному серед цехів і підрозділів енергокомплексу у рамках Тижня, переможцем  визнано колектив електричного цеху атомної станції.

Усі перераховані заходи стануть гарною підготовчою базою для місячника з охорони праці, який заплановано провести у ВП ЮУ АЕС в червні 2010 року.