Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Атом у малюнках дітей - лише мирний

15.04.2010
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

У Южноукраїнську підбиті підсумки першого етапу дитячо-юнацького конкурсу "АЕС - ДОБРОБУТ - БАТЬКІВЩИНА" в творчому жанрі "малюнок". З 38 поданих робіт журі, до складу якого входили професійні художники, представники міського управління освіти, а також організації молоді та відділу роботи з громадськістю ВП ЮУ АЕС відібрало 6 кращих. Їх автори стануть учасниками другого етапу конкурсу і будуть заохочені триденною поїздкою до столиці країни.

Слід зазначити, що окрім двох визначених положенням про проведення конкурсу вікових груп (10-13 років і 14- 17 років), у його ході в Южноукраїнську утворилася ще одна - позаконкурсна – діти, молодші 10 років. Вони подали на суд журі 12 робіт, у яких відобразили бачення мирного атому та добробуту країни очима найменших її громадян.

Визначення переможців першого етапу проходило у відкритій атмосфері в присутності представників ЗМІ, з якими члени журі поділилися своїми враженнями.

Професійний художник Сергій Колпаков: "Свідомість дитини чиста, відверта, не затьмарена стереотипами. Вони вільні у своєму вираженні, і з кожним роком ця свобода в дитячих роботах проявляється все сильніше".

Голова організації молоді ВП ЮУ АЕС Владислав Момотов: "Дуже приємно, що в малюнках домінує любов до нашого міста, позитивне ставлення до атомної енергетики. Конкурс ще раз підтверджує, що в Южноукраїнську дуже багато талановитих дітей".

Любов Маленька, завідуюча методкабінетом міського управління безперервної освіти та науки: "Конкурс у котрий раз демонструє, що меж дитячій творчості немає. Дуже складно було судити, вибирати кращих з кращих, але в той же час і дуже цікаво".

У результаті конкурсного відбору кращими в першому етапі конкурсу визнано роботи Яни Браташової, Насті Швед і Данила Шарати (група 10-13 років), а також Аліни Рогожинської, Любові Дегтерьової і Сергія Юришинця  (група 14-17 років).

 Конкурс проходить під егідою НАЕК "Енергоатом" у рамках реалізації соціальної політики компанії. Його головна мета - сприяння творчому зростанню талановитої й обдарованої молоді міст-супутників АЕС України. Другий етап конкурсу відбудеться у Києві в травні. У його фіналі в кожній з вікових груп будуть визначені призери (перше, друге та третє місця), а також володар Гран-прі. Передбачаються також два заохочувальні призи (наприклад, за оригінальність у відображенні теми).