Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Здано черговий об'єкт соціальної програми добудови Ташлицької ГАЕС

21.01.2010
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

 

Фахівці державного підприємства «Спеціалізована медико-санітарна частина №2» (СМСЧ-2) м. Южноукраїнська освоюють нову будівлю – перепрофільований акушерський корпус, добудований на кошти соціально-екологічної програми розвитку регіону, яка діє в рамках будівництва Ташлицької ГАЕС.

- Чергове завдання, яке ми ставили перед собою, виконано, - говорить начальник управління капітального будівництва ВП «Южно-Українська АЕС» Павло Вірич, - у кінці 2009 року підписано Акт готовності об'єкту до експлуатації, а 13 січня 2010 р. на його підставі отримано Свідоцтво інспекції державного архітектурно-будівельного контролю про відповідність нового медичного корпусу проектній документації, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил. Таким чином, один з найскладніших довгобудів міста-супутника АЕС у повному обсязі вводиться в експлуатацію».Спорудження об'єкту розпочато в 1987 році. У 2000-му його було припинено. Рік потому вирішено недобудований акушерський корпус перепрофілювати під служби медико-санітарної частини і санепідстанції.

Перша черга споруди (де розмістилася міська СЕС) здана в 2002 році. Подальше будівництво і перепрофілювання корпусу стало можливим тільки після включення його в перелік об'єктів, що фінансуються за рахунок соціальної програми розвитку регіону, яка діє в рамках спорудження Ташлицької гідроакумулюючої станції. До складу її уточненого проекту вперше в Україні було введено розділ, що містить соціальні та екологічні заходи, направлені на оздоровлення прилеглих територій.

Інвестиційна вартість перепрофільованого акушерського корпусу склала 19 млн. 112 тис. грн. З них 13,2 млн. витрачено на оплату будівельно-монтажних робіт, 1,9 млн. – на придбання спеціального медичного устаткування і інвентарю. Окрім санепідстанції в новому корпусі розміщуються відділення швидкої допомоги, дитяча поліклініка, станція переливання крові та спеціалізована ВІЛ-лабораторія СМСЧ-2.