Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнська старшокласниця – серед переможців Всеукраїнського конкурсу

21.12.2009
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

             Підбито підсумки заочного конкурсу рефератів з ядерної енергетики та ядерної фізики серед учнів старших класів. Серед його призерів – южноукраїнка Марина Кобильчак.

          Організаторами конкурсу виступили Українське ядерне товариство (УкрЯТ) та Національна атомна енергогенеруюча компанія (НАЕК) «Енергоатом». Такі інтелектуальні форуми для молоді проводяться щорічно. Їхня головна мета – формування об'єктивного ставлення старшокласників до атомної енергетики, поглиблення та популяризація знань про ядерну енергетику і ядерну фізику.

Основними учасниками конкурсу є учні старших класів міст-супутників вітчизняних АЕС. Проте, в ньому беруть участь юнаки та дівчата і з інших населених пунктів України.

Цього року конкурс проводився в 3 етапи. З квітня по жовтень (1-й етап) компетентне журі в Енергодарі, Нетішині, Славутичі, Южноукраїнську, Кузнецовську та інших містах зі всіх поданих на конкурс робіт визначало кращі. Вони були відправлені до Києва, де в місячний термін (2 етап - з 1 листопада по 1 грудня) представники УкрЯТ, НАЕК «Енергоатом» і профільних вищих навчальних закладів країни ретельно проаналізували представлені реферати та назвали авторів кращих з них. Серед призерів – учениця 11 класу з міста-супутника Южно-Української АЕС Марина Кобильчак. Її робота «Як це було», присвячена Чорнобильській трагедії, зайняла третє місце у Всеукраїнському конкурсі.

Завершило змагання молодих інтелектуалів в області ядерної енергетики та ядерної фізики (3-й етап) урочисте нагородження, що відбулося напередодні професійного свята атомників – Дня енергетика, - у Києві. Нагороди та пам'ятні призи переможцям вручали  керівники  НАЕК «Енергоатом» і УкрЯО. Учасників вітали представники українських вищих навчальних закладів, що займаються підготовкою фахівців для ядерної галузі країни.