Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Підбито підсумки першого в Україні рейтингування міських сайтів

21.09.2009
Відділ роботи з громадськими організаціями та ЗМІ

Одним з джерел інформування про діяльність органів місцевого самоврядування є їх офіційні веб-сайти в мережі Інтернет. В цьому році за підтримкою проекту „Гідна Україна” було проведено моніторинг ситуації з інформуванням громадськості про діяльність органів місцевого самоврядування.
18 вересня 2009 року о 14.00 в залі засідань міськвиконкому координатор Миколаївської коаліції «Почин», голова правління Фонду розвитку м.Миколаєва М.Є.Золотухін провів презентацію результатів рейтингування офіційних веб-сайтів міст обласного значення України. Оцінювали 176 міст з 25 регіонів. Найкращим в Миколаївській області став сайт Южноукраїнської міської ради (yujnoukrainsk.mk.ua).
Михайло Золотухін відзначив, що для проведення оцінки веб-сайтів використовувались 73 показника, згруповані у чотири категорії, а саме: змістовне наповнювання офіційних сайтів, практичність їх використання, забезпечення участі городян в місцевому самоврядуванні за допомогою електронних комунікацій та послуги, які надаються на сайті.
На презентації був присутній розробник сайту – керівник відділу інформаційних технологій Сергій Донченко, який в своєму виступі акцентував увагу на тому, що ще є над чим працювати - послуги Южноукраїнського сайту треба розширяти.
Аби зробити сайт Южноукраїнської міської ради більш зручним для користувачів, присутні керівники управлінь, відділів та організацій міста мали змогу задати експертам питання, що їх хвилюють.