Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звіт про виконання плану заходів з реалізації Антикорупційної програми Пенсійного фонду України на 2017 рік в Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області за ІІІ квартал 2017 року
AA

Звіт про виконання плану заходів з реалізації Антикорупційної програми Пенсійного фонду України на 2017 рік в Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області за ІІІ квартал 2017 року

Відповідно до вимог наказу Пенсійного фонду України від 25.04.2017 № 79 «Про Антикорупційну програму Пенсійного фонду України та на виконання вимог наказу головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області від 04.07.2017 № 209, Южноукраїнським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Миколаївської області було видано наказ від 14.07.2017 № 95 «Про затвердження плану заходів з реалізації Антикорупційної програми Пенсійного фонду України на 2017 рік в Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області», який було доведено до працівників Южноукраїнського об’єднаного управління.

         На виконання Плану заходів з реалізації Антикорупційної програми Пенсійного фонду України в Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області на 2017 рік,  затвердженого наказом від 14.07.2017 № 95 протягом ІІІ кварталу 2017 року проведено наступні заходи.

Здійснювався моніторинг норм та практики застосування законодавчих та інших нормативно-правових актів, що регулюють діяльність органів Пенсійного фонду України з метою перегляду та забезпечення відповідності актуальним викликам і загрозам. Протягом звітного періоду було проведено аналіз діючих нормативно-правових актів щодо передбачення в них ефективних заходів запобігання виникненню, виявлення та врегулювання конфлікту інтересів службових осіб Южноукраїнського об’єднаного управління  Пенсійного фонду України та внесення пропозицій щодо необхідності їх перегляду, включаючи урегулювання механізмів контролю за прийняттям рішень про пенсійне забезпечення працівників Южноукраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України та членів їх сімей.

Протягом звітного періоду проводився аналіз існуючої практики взаємодії структурних підрозділів та спеціалістів Южноукраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області при виконанні покладених на них завдань з метою вдосконалення механізму багатоступеневого внутрішнього контролю за реалізацією ними своїх повноважень, зокрема дискреційних.

Протягом ІІІ кварталу 2017 проводився аналіз діючих нормативно-правових актів щодо передбачених в них ефективних заходів запобігання виникненню, виявлення та врегулювання конфлікту інтересів службових осіб та внесення пропозицій щодо необхідності їх перегляду, включаючи урегулювання механізмів контролю за прийняттям рішень про пенсійне забезпечення працівників Южноукраїнського об’єднаного управління та членів їх сімей. Вживаються заходи щодо запобігання, виявлення та усунення конфлікту інтересів.

Здіснювався моніторинг положень про структурні підрозділи та посадових інструкцій працівників Южноукраїнського об’єднаного управління з метою своєчасного приведення їх у відповідність до змін в антикорупційному законодавстві України та підзаконних актах. Були внесені зміни до посадових інструкцій працівників Южноукраїнського об’єднаного управління в частині дотримання правил службового та трудового розпорядку державних службовців Южноукраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

В звітному періоді здійснювався моніторинг рішень щодо пенсійного забезпечення працівників Южноукраїнського об’єднаного управління, членів їх сімей, з метою контролю за своєчасним вжиттям заходів, спрямованих на запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Забезпечено вжиття заходів щодо запобігання та врегулювання потенційного та реального конфлікту інтересів при прийнятті  пенсійної документації працівниками відділу, їх родичам та близьким особам. Зокрема, працівникам відділу роз’яснено порядок дій у випадку виникнення потенційного конфлікту інтересів та недопущення виникнення реального конфлікту інтересів.

Управлінням у  ІІІ кварталі 2017 року було забезпечено у визначеному законодавством порядку процедур, що здійснюються в рамках проведення верифікації та моніторингу достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітної плати, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду України, фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

На виконання наказу Пенсійного фонду України від 25.04.2017 № 79

«Про Антикорупційну програму Пенсійного фонду України на 2017 рік» та на виконання вимог наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області від 04.07.2017  № 209, відповідно до законів України «Про засади антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014 – 2017 роки», «Про запобігання корупції», Южноукраїнським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Миколаївської області було видано наказ від 14.07.2017 № 95 «Про затвердження плану заходів з реалізації Антикорупційної програми Пенсійного фонду України на 2017 рік в Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області» та в установленому порядку оприлюднено на офіційному сайті Южноукраїнської міської ради.

В ІІІ кварталі 2017 року було проведено моніторинг стану впровадження антикорупційних заходів, підготовка та оприлюднення звіту про його результати. На виконання наказу Южноукраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області від 16.03.2017 року № 55 «Про затвердження плану заходів з реалізації Програми Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2017 рік» було підготовлено звіт про виконання антикорупційних заходів Южноукраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України за ІІ квартал 2017 року та оприлюднено на офіційному сайті Южноукраїнської міської ради.

Забезпечено в установленому порядку оприлюднення інформації про закупівлі товарів, робіт і послуг та використання коштів Пенсійного фонду України, передбачених законодавством. Здійснено оприлюднення додатків до річного плану закупівель через електронну систему закупівель Prozorro у відповідності до ст. 4 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII.

З метою підвищення рівня ефективності, доступності, відкритості та прозорості діяльності Южноукраїнського об’єднаного управління,  забезпечення доступу громадськості до ознайомлення з проектами нормативно-правових актів з питань діяльності Южноукраїнського об’єднаного управління, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 р. № 835 «Про затвердження положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», протягом звітного періоду здійснювалось розміщення публічної інформації, яка отримана створена або знаходиться у володінні Южноукраїнського об’єднаного управління, у тому числі у формі відкритих даних.

Протягом  ІІІ кварталу 2017 року здійснювався контроль за повнотою та своєчасністю розгляду повідомлень громадян та перевірки отриманої інформації щодо можливих корупційних правопорушень з боку працівників Южноукраїнського об’єднаного управління. В управлінні діє «Телефон довіри», за звітний період звернень з питань порушення вимог антикорупційного законодавства на номер «телефону довіри» не надходило.

 Зокрема, працівникам об’єднаного управління  роз’яснено порядок дій, реагування у разі виявлення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення чи одержання інформації про вчинення такого правопорушення працівниками Южноукраїнського об’єднаного управління – негайного вжиття заходів щодо припинення такого правопорушення та письмового повідомлення про його вчинення спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції. Протягом звітного періоду вживались заходи щодо запобігання, виявлення та усунення корупції в Южноукраїнському об’єднаному управлінні, як слід, повідомлень громадян щодо корупційних правопорушень з боку працівників Южноукраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області не надходило.

Протягом звітного періоду випадків вчинення працівниками відділу корупційних  або пов’язаних з корупцією правопорушень  не виявлено. Підстав для проведення службових розслідувань  та  притягнення працівників відділу до відповідальності за скоєння зазначених правопорушень не було. Фінансові правопорушення не вчинялися, передумов для їх вчинення не виявлено.

В Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України планується впровадження відео- та аудіо- фіксації під час проведення прийому громадян  з метою забезпечення прав осіб, які звертаються на прийом, на таємницю особистого та приватного життя.

В Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України в ІІІ кварталі 2017 проводилась робота щодо вдосконалення впровадження механізму обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій з унеможливленням підготовки документів про призначення (перерахунок) пенсій спеціалістами Южноукраїнського об’єднаного управління, які безпосередньо здійснюють прийом громадян. Заяви, які надходять до відділу обслуговування громадян про призначення (перерахунок) пенсії скануються та підписуються особистим електронним підписом спеціалістами та начальником відділу обслуговування громадян. Після чого документи передаються до відділу з призначення, перерахунку та виплати пенсій.

В ІІІ кварталі 2017 року проводився постійний моніторинг додержання державними службовцями антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу, насамперед, щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження спільної роботи близьких осіб. Осіб, які суміщають роботу з іншими видами діяльності,  випадків спільної роботи близьких осіб виявлено не було.

В Южноукраїнському об’єднаному управлінні  своєчасно проведено електронне декларування та подано інформацію до центрального офісу щодо результатів проведення електронного декларування державних службовців про доходи, зобов’язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця, стосовно себе та членів своєї родини за 2016 рік.  Забезпечено проведення перевірок фактів подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, суб’єктами декларування, які працюють (працювали) а також кандидатів на посади в Южноукраїнському об’єднаному управлінні. Протягом ІІІ кварталу 2017 року випадків неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій та направлення повідомлень Національному агентству з питань запобігання корупції про такі факти, зафіксовані не були.

В Южноукраїнському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області функціонує система правової освіти працівників Южноукраїнського об’єднаного управління, в тому числі у сфері антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу. Протягом ІІІ кварталу 2017 було проведено семінар на тему дотримання антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу. Основною метою семінару було вивчення «Пам’ятки щодо застосування антикорупційного законодавства в органах Пенсійного фонду України», розробленої департаментом внутрішнього аудиту та фінансового контролю Пенсійного фонду України.

Пріоритетним залишається проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед працівників Южноукраїнського об’єднаного управління, яка спрямована на формування всебічних знань з антикорупційного законодавства, та законодавства про державну службу, насамперед, в частині обмеження та заборони видів поведінки державних службовців,  неухильного дотримання його вимог та обмежень. Виконання та неухильне дотримання норм «Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування», затверджених наказом Національним агентством України з питань державної служби від 05.08.2016 № 158.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»,  постанови правління Пенсійного фонду України від 16 листопада 2016 року № 26-1 «Про заходи щодо ефективного використання коштів Пенсійного фонду України» з метою забезпечення раціонального та економного використання коштів та на виконання наказу головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області від 31.03.2017 № 54 «Про заходи щодо ефективного використання коштів Пенсійного фонду України» наказом Южноукраїнського об’єднаного управління були затверджені «Заходи щодо економного та раціонального використання коштів Южноукраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України  Миколаївської області». Протягом ІІІ кварталу 2017 року здійснювався контроль та моніторинг адміністративних витрат та аналіз причин їх зростання, зокрема на придбання товарів, робіт та послуг оплати комунальних послуг та енергоносіїв. Оплата за товари та за надані послуги, здійснювалась в межах кошторисних призначень.

         Протягом звітного періоду здійснювався постійний контроль за фінансуванням пенсійних виплат з метою недопущення переваг при спрямуванні коштів на об’єкти з виплати та доставки пенсій. Розроблені календарні графіки поденного фінансування виплати пенсій та грошової допомоги та надані до головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївської області графіків фінансування до початку наступного місяця щомісяця. Протягом виплатного періоду проводиться робота щодо рівномірного розподілення денної потреби між відділеннями УДППЗ «Укрпошта» та банками , очікується недопущення похибки в день більше 0,1 відсотка середньоденної потреби в коштах на місцях, забезпечено та проконтрольовано одержання пенсійних виплат протягом виплатного періоду.

Відповідно до вимог наказу Пенсійного фонду України від 01.04.2016 р. № 35 «Про заходи щодо забезпечення виконання Закону України «Про публічні закупівлі», з метою раціонального використання бюджетних коштів Южноукраїнським об’єднаним управлінням було видано наказ від 27.06.2017 № 93 «Про заходи щодо забезпечення виконання Закону України «Про публічні закупівлі». Протягом звітного періоду закупівлі здійснювались у визначеному законодавством порядку  з використанням електронної системи закупівель.

         Протягом ІІІ кварталу 2017 року було здійснено моніторинг організації та проведення процедур закупівель, включаючи аналіз за результатами перевірок питань недопущення поділу предмета закупівлі на частини або зниження його вартості для уникнення проведення процедури закупівлі, визначення його у невідповідності з реальною потребою замовника, створення оптимальних умов для уникнення можливостей варіювання з критеріями оцінки учасників з метою надання переваг заздалегідь обраному учаснику. В ІІІ кварталі 2017 року було проведено закупівлю комп’ютерної техніки на очікувану суму коштів 48920 грн. з ПДВ. Комп’ютерну техніку було закуплено за допомогою електронної системи закупівель Prozorro. Вартість закупівлі становить 40780 грн. з ПДВ. Економія коштів склала 8140 грн. з ПДВ.

В рамках заходів щодо стягнення заборгованості зі сплати внесків та інших платежів, економічно активним платникам своєчасно та в повному обсязі виставлені вимоги про сплату боргу та своєчасно направлено на примусове стягнення в органи державної виконавчої служби. До судових органів подано позови на суму 316,30тис.грн. В органах державної виконавчої служби на виконанні знаходяться рішення суду та вимоги про сплату боргу на суму 1497,6 тис.грн.

 

 

 

Читайте також

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванн...

Про призначення надбавки до пенсії на утримання непрацездатних членів сім'ї відповідно Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до пункту “а” статті 16 та пункту “а” статті 24 Закону України&nb...

Кабінет страхувальника: нові можливості в роботі з електронними лікарняними

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Наразі сформований листок непрацездатності надсилають страхувальникам через кабінет страхувальника н...

Чи може особа з інвалідністю з дитинства одночасно отримувати і пенсію по втраті годувальника і соціальну допомогу?

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до статті 1 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства т...

Надання страхових виплат потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” № 11...

Відповідаємо на чисельні звернення щодо переведення з пенсії за вислугу років на пенсію за віком

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Ключовим нормативно-правовим актом, який регламентує загальні положення та особливості призначення п...

Про перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до пункту 92 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постаново...