Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звіт про роботу комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» за І квартал 2022 року.
AA

Звіт про роботу комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» за І квартал 2022 року.

З початку року працівниками територіального центру виявлено 1524, які потребували соціального обслуговування.

Усім громадянам надано різні види соціальних послуг.

У зв'язку із запровадженням воєнного стану по всій території  України заїзд у березні до відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг не проводився.  

З початку року відділення відвідало 57 осіб, з них за оплату – 51 особа. У відділенні надано  1632 послуги, у тому числі 128 разових послуг.

  Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг стало прихистком для переселених громадян. Так в перід з 04.03.2022 по теперішній час у відділенні перебували 37 осіб, у т.ч. 15 з них діти віком від 4 до 16 років.

За час їх перебування у відділенні було організовано триразове гаряче харчування, психологічна підтримка та забезпечено одягом та засобами гігієни.  

Мешканці Южноукраїнської міської територіальної громади допомогали в забезпеченні постраждалих усім необхідним: ковдрами, теплими речами, засобами гігієни, книжками та іграшками для дітей і продуктами.

Працівниками комунального закладу було організовано цілодобове чергування, аби безперебійно надавати послуги людям, які опинились в цій складній життєвій ситуації.

У відділенні соціальної допомоги вдома на надомному обслуговуванні перебуває 139 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, з них за оплату - 46 осіб. У звітному періоді осіб, яких звільнено від оплати, немає. З початку року на обслуговуванні перебувало 145 осіб, з них за оплату – 46 осіб. У сільській місцевості на обслуговуванні перебуває 34 особи, з них за оплату - 20.

Послуги у відділенні надаються відповідно до укладених договорів про надання соціальних послуг.

Для доставки продуктів харчування для підопічних відділення, у тому числі підопічних із сільської місцевості, за потребою залучався автотранспорт 20 разів.

Відповідно до укладених договорів про обслуговування надавалися послуги не лише у робочий час, а й у вихідні та святкові дні. Кожен підопічний забезпечується продуктами харчування та, за можливості, необхідними лікарськими засобами. Вчасно надається медична допомога.

Крім того, за період проведення військових дій за допомогою з різних питань звертались й інші мешканці Южноукраїнської МТГ. 8 осіб, які не перебувають на обслуговуванні, отримали послуги. Кожен громадянин, який потребував допомоги, не залишився поза увагою. Допомагали вирішувати різні питання: купівля продуктів чи ліків, доставка гарячих обідів, влаштування на тимчасове місце проживання до релігійної організації «Церква християнської віри євангельської» смт Арбузинка, консультації щодо різних питань тощо.

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю за місяць 8 дітей отримали реабілітаційні послуги. Відновленню індивідуальних занять передувала підготовча робота – опитування та виявлення родин, які перебувають на території Южноукраїнської міської територіальної громади, та мають бажання відвідувати з дітьми корекційні заняття; складання розкладу занять.

З дітьми працюють вчитель – логопед, вчитель - реабілітолог, практичний психолог, а також фахівець з фізичної реабілітації. Форма роботи – індивідуальна, кількість занять у однієї дитини – від 2 до 4 занять в день. Тож кожен з вказаних педагогів працює з 5-8 дітьми в день тричі на тиждень. 

Роботу групи денного догляду та групи короткотривалого перебування дітей тимчасово призупинено.

Інші фахівці, які не задіяні до роботи з дітьми, протягом місяця залучалися до поточної роботи у відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю  (підготовка відділення до можливого прийому переселених громадян з інших районів, інвентаризація, прання та прасування постільної білизни, прибирання внутрішнього дворика); до організованого чергування у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг як вдень, так і вночі. Також чергували та обліковували медичні препарати у пункті прийому ліків від населення, плели маскувальні сітки. 

У відділенні організації надання адресної грошової та натуральної допомоги послуги отримали з початку року – 1270 осіб.

Грошову допомогу   отримали  63 особи, натуральну – 1207 осіб.

Перукарські послуги отримали   263 особи;

послуги взуттьовика отримали 26 осіб;

послуги швачки отримали 22 особи.

У зв'язку із запровадженням воєнного стану по всій території  України, заняття в «Університеті третього віку» не проводяться. У березні працює лише факультет «Психологія», як в режимі он-лайн, так і групові зустрічі (один раз на тиждень).

Пунктом прокату засобів реабілітації користуються 42 особи, з них 17 осіб - за оплату.

Речами, що були у вжитку, забезпечено 189 осіб, які отримали 2169 одиниць одягу.

Транспортні послуги надано 38 особам, у т.ч. мобільним сходовим підйомником 6 особам – 6 послуг. У зв’язку із обмеженою кількістю пального комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» надавалися транспортні послуги лише термінові, а саме виїзд до лікувальних закладів у невідкладних випадках.

Надано послуги робітником з комплексного обслуговування і ремонту будинків у с.Бузьке та с.Панкратове  23 особам.

Психологом комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» з початку року була проведена наступна робота.

Проведено 4 заняття на факультеті «Психологія». Відбулось 2 заняття для групи самопідтримки осіб з інвалідністю Южноукраїнської міської організації Всеукраїнської організації інвалідів України, присутні 7 осіб. Проведено 10 індивідуальних консультацій з 10 особами, у т.ч. 5 осіб отримали консультації в телефонному режимі.  Проведено 13 ефірів (664 переглядів). Опубліковано на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук» 44 статті. Проведено 7 корекційних заходів з           7 особами. Психологічна підтримка колективу КЗ «ТЦСО» - 1 захід (11 осіб). Проведена робота у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг з переселеними громадянами              (9  осіб).

З початку року відбувся 1 виїзд мультидисциплінарної команди до с.Іванівка. За підсумками проведеної роботи мультидисциплінарної команди послуги та різні види допомог отримали 7 осіб.

Працівники комунального закладу по поштовим скринькам розповсюджують буклети та інформаційні листівки про послуги, які надаються в комунальному закладі, пам’ятки щодо попередження пожеж і загибелі на них та як захистити себе від шахраїв. З початку осінньо-зимового періоду розповсюджено 3398 листівок (у тому числі інформація розповсюджена у селах).

При комунальному закладі створено «гарячу» телефонну лінію для виявлення потреб одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми, зокрема з дітьми з інвалідністю. З початку осінньо-зимового періоду 359 осіб звернулися на «гарячу» телефонну лінію, потреби 321 особи задоволено.

Відповідно до плану заходів щодо забезпечення соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2019-2022 років, затвердженого розпорядженням Южноукраїнського міського голови від 11.02.2019 № 21-р, проводиться соціальне патрулювання вулиць міста Южноукраїнськ, у разі погіршення погодних умов - щодня, з метою виявлення бездомних громадян та надання їм соціальних послуг. Під час соціального патрулювання бездомні особи забезпечуються їжею швидкого приготування, консервам та гарячим чаєм, при необхідності теплими речами, що були у вжитку. У місцях, де можуть перебувати бездомні особи, розміщуються об’яви та буклети про установи, до яких можна звернутися за допомогою. Також проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення міста щодо дій у разі виявлення бездомних громадян. З початку осінньо-зимового періоду 2021-2022 років відбулося 19 рейдів. Виявлено 3 особи без визначеного місця проживання, яким надано продукти харчування та запропоновано тимчасове проживання у церкві християнської віри євангельської смт Арбузинка, від проживання вони відмовилися.

У березні 1 одиноку особу похилого віку  направлено до релігійної організації «Церква християнської віри євангельської» смт Арбузинка,  

У березні 2 особи, мешканці смт Костянтинівка, які опинилися в скрутних життєвих обставинах,  перебували у соціальних палатах.

На офіційному сайті та на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук» розміщено 244 статі та відео-уроків.

Соціальні працівники відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги були задіяні до роздачі благодійної випічки багатодітним сім’ям та малозахищеним особам пенсійного віку та особам з інвалідністю.

 

Читайте також

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...

Запрошуємо мешканців нашої громади а також внутрішньо перемішених осіб, які зареєстровані на території Южноукраїнської міської територіальної громади скористатися пунктом прийому та видачі речей

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Ми пропонуємо одяг, іграшки, речі першої необхідності, дитячі речі. Вся допомога надається жителям н...

2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Міжнародний день дитячої книги – свято, встановлене з ініціативи Міжнародної ради дитячої книг...

2 квітня – Всесвітній день поширення знань про аутизм

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

2 квітня кожного року відзначаємо Всесвітній день поширення знань про аутизм. Пам’ятний день з...

Бонусне психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні працювали в парах, групі, було багато тілесних практик, які дозволяють швидко розслабитись,...