Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зустріч з мешканцями села Бузьке
AA

Зустріч з мешканцями села Бузьке

Після 23-ї сесії Южноукраїнської міської ради, на якій мешканка села Бузьке розкритикувала дії влади, міський голова Валерій Онуфрієнко разом із старостою Костянтинівського старостинського округу Олександром Чернєєм та спеціалістами виконкому провів зустріч з бужчанами. До них також приєднався директор ДПТС “Квант” Микола Скуляр.

У зустрічі взяли участь більше 50 мешканців села, протягом години вони отримали вичерпні відповіді на всі свої питання. 

Валерій Онуфрієнко розповів, що зроблено для будівництва дороги, освітлення, проведення Інтернета, забезпечення перевезень та вивезення сміття. Деякі питання частково закриті, інші знаходяться у стані вирішення.

У 2021 році в селі вже розпочато асфальтування вулиць, яке буде продовжено у поточному році. 

Спеціалісти наразі працюють над вирішенням питань забезпечення села питною водою та освітленням.

Найближчого часу буде вивчена фактична потреба у пасажирських перевезеннях. Міський голова Валерій Онуфрієнко має надію, що депутати погодяться на придбання за співфінансуванням транспорту за обласною програмою “Автобуси для громад”. Тоді буде можливість коригувати графік транспортного сполучення для максимального комфорту бужчан. 

Зараз економісти КП ЖЕО прораховують вартість вивозу сміття, яке розпочнеться одразу після укладення договорів з населенням.

Багато питань ставили щодо інтернету. Люди не розуміли, чому не можна просто взяти та прокласти в село інтернет - представники виконкому та директор ДПТС “Квант” Микола Скуляр роз'яснили ситуацію. За підрахунками фахівців, лише на закупівлю опор до села необхідно близько 240 тисяч гривень, і це без вартості кабеля та робіт. За свої кошти на такий крок не піде жоден провайдер, бо це економічно недоцільно, тому необхідні субвенції. У держбюджеті передбачені кошти для забезпечення інтернетом кожного села, але у випадку з Бузьким 170 тисяч гривень недостатньо з урахуванням розташування села та технічних умов. На сьогоднішній день працівники виконкому звернулись в облдержадміністрацію до уповноваженої особи з цифрової трансформації та діджиталізації щодо необхідності значного збільшення субвенції. Після її отримання виключно через тендер буде визначено переможця серед провайдерів і лише тоді розпочнуться роботи з прокладання широкосмугового інтернета.

 

 

Читайте також

Звіт про роботу старости Костянтинівського старостинського округу Южноукраїнської міської територіальної громади Чернея О.О. за період з січня по грудень 2023 року

Костянтинівський старостинський округ

Я, як староста та член виконавчого комітету, беру участь у засіданнях сесій міської ради, засіданнях...