Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зміни у Порядку подання декларації про відходи
AA

Зміни у Порядку подання декларації про відходи

7 травня 2022 року Кабінетом Міністрів України затверджено Постанову № 556 "Деякі питання подання декларації про відходи ", якою внесені суттєві зміни Порядку подання декларації про відходи (далі - Порядку). Новий Порядок заплановано ввести в дію до 1 липня 2022 року після налагодження електронної інформаційної взаємодії між Єдиним державним вебпорталом електронних послуг та Єдиною екологічною платформою “ЕкоСистема”.

Дія цього Порядку поширюється на суб’єктів господарювання у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць.

На відміну від колишнього способу надання декларації про відходи (далі - Декларації), коли повідомлення заповнювалося одночасно і в паперовій, і в електронній формі, подавалось до центру надання адміністративних послуг та поверталося суб’єкту господарювання на доопрацювання, новий Порядок виключає участь в оформленні Декларації центрів надання адміністративних послуг та дозвільних органів.

При заповненні електронної форми Декларації необхідно авторизуватися за допомогою одного із запропонованих способів електронної ідентифікації. Завершити подання необхідно накладенням власного електронного підпису заявника. Все це замінює внесення письмових даних про особу-підписанта документу та скасовує необхідність ставити печатку.

Правильність внесення даних щодо відходів перевіряється автоматично під час порівняння внесених відомостей з даними Єдиної екологічної платформи “ЕкоСистема” та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Також заявник не зможе подати декларацію, якщо вона не заповнена у повному обсязі.

Як раніше, відповідальність за достовірність заповнення декларації покладається на суб’єкта господарювання.

Таким чином, затверджений Порядок є ще одним кроком до того, щоб максимально спростити звітування для підприємців та створити умови для ефективної праці бізнесу.

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...