Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Землетрус на роботу ЮУАЕС не вплинув
AA

Землетрус на роботу ЮУАЕС не вплинув

Землетрус, що стався 7 серпня на півдні Донецької області в районі міста Маріуполь, не вплинув на роботу енергоблоків Южно-Української АЕС.

Як повідомляє Головний центр спеціального контролю Державного космічного агентства України, магнітуда землетрусу складала близько 4,9 бала. Глибина епіцентру - 10 кілометрів.

За інформацією фахівців ЮУАЕС, землетрус не вплинув на роботу атомної станції. Порушень експлуатаційних меж на енергоблоках немає. Системи фізичного захисту ЮУАЕС працюють у штатному режимі. Радіаційний фон на проммайданчику не змінився та відповідає показникам природних фонових значень, заміряних до пуску станції. Викиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Обладнання системи сейсмометричного контролю та сигналізації на ЮУАЕС обслуговують фахівці цеху теплової автоматики та вимірювань (ЦТАВ). Вони підкреслюють, що до показників надійності та стабільності метрологічних характеристик сейсмодатчиків систем аварійного захисту ядерних реакторів пред'являються найжорсткіші вимоги. «При цьому на жодному з працюючих блоків обладнання сейсмоконтролю 7 серпня коливань не зафіксувало», - повідомляє начальник ЦТАВ Михайло Васильченко.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...