Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Земельні ділянки громади необхідно утримувати в належному санітарному стані!
AA

Земельні ділянки громади необхідно утримувати в належному санітарному стані!

В межах населених пунктів нашої громади є багато земельних ділянок, набутих у власність для будівництва індивідуального житлового будинку, але повністю закинутих господарями. Ці території межують з охайними будиночками і погіршують гарний вигляд вулиць приватної забудови. Недоглянуті ділянки є розносниками бур’янів до сусідніх домоволодінь і місцями несанкціонованого накопичення побутового сміття.

Така «закинутість» земель не тільки створює враження безгосподарності територій, але й порушує Правила благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади (далі - Правил), пунктом 2.3. яких визначено, що благоустрій та утримання земельної ділянки і прилеглої до неї території містять у собі постійне утримання її у чистоті та порядку, під’їзних шляхів до неї, прибирання від сміття та бур’янистої рослинності, своєчасний ремонт будівель, знесення аварійних і сухостійних дерев, своєчасну ліквідацію карантинних рослин на ділянці та прилеглій території, та пунктом 2.4. зобов’язує підприємства, установи та організації, незалежно від відомчої належності, громадян, що мають будинки на правах приватної власності, юридичних і фізичних осіб вчасно виконувати прибирання прилеглих та закріплених за ними земельних ділянок.

Також пункт 12.2.29 Правил встановлює відповідальність незадовільне утримання прибудинкових територій, територій підприємств і організацій, несвоєчасне прибирання прилеглої та закріпленої території в установленому законом порядку території.

Окрім того, стаття 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення  визначає адміністративний штраф за невжиття заходів з боротьби з бур’янами в розмірі від 340 грн до 1360 грн на громадян, і на посадових осіб - від 850 грн до 1700 грн.

Щоб території нашої громади не нагадували безхазяйні пустирі, задля поваги до людей, які докладають зусиль для краси вулиць і забудов, просимо постійно стежити за санітарним станом своїх ділянок -  і тих, що вже обжиті, і тих, які зараз пустують.

Дбаймо про місця, де живемо!

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...