
Щодо посилення заходів профілактики з недопущення виникнення африканської чуми свиней
З метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Миколаївській області та недопущення занесен...
Res --> 1
Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області повідомляє, що Міністерством аграрної політики та продовольства України видано наказ №118 від 12.03.2019 року, зареєстрований у Міністерстві юстиції України від 07.06.2019 року за № 593/33564, яким затверджено «Вимоги до безпечності та якості молока і молочних продуктів». Наказ набрав чинності 12.07.19р. і опублікований в офіційному віснику України (№52).
Головною метою цього наказу є запровадження належної практики виробництва, переробки та введення в обіг молока та молочних продуктів, встановлюють критерії до сирого молока, які обумовлюють його придатність для введення в обіг, а також встановлення єдиних вимог, адаптованих до норм ЄС.
Затверджені наказом вимоги до безпечності та якості молока і молочних продуктів включають в себе вимоги до:
– молока та молозива;
– виробництва молока та молозива;
– доїльного обладнання та гігієни у господарствах, які виробляють молоко та молозиво;
– доїння і збору молока та молозива;
– транспортування молока та молозива;
– термічної обробки молока, молозива і молочної сировини.
Ці Вимоги обов’язкові для всіх операторів ринку незалежно від форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов’язана з виробництвом, переробкою та введенням в обіг молока та молочних продуктів.
Слід відмітити, що нові вимоги застосовуються до експортерів одразу після набрання чинності наказу, а також вимоги до критеріїв відповідності молока сирого від корів:
– кількість мікроорганізмів за 30° C Ј 100000 колонієутворюючих одиниць/мл (далі – КУО/мл) (за змінною середньою геометричною величиною за двомісячний період за зразками, які відбирають з частотою щонайменше двічі на місяць);
– кількість соматичних клітин Ј 400000 тис./мл (за змінною середньою геометричною величиною за тримісячний період з частотою щонайменше за одним зразком на місяць, крім випадків, коли компетентним органом буде визначено іншу методологію з метою врахування сезонних коливань рівнів виробництва);
– точка замерзання не вище ніж мінус 0,52° C, густина не менше ніж 1028 грамів на літр (незбиране молоко за температури 20° C) або еквівалент (у повністю знежиреному молоці за температури 20° C).
До всіх інших операторів ринку молока і молочних продуктів вимоги, затверджені наказом, застосовуються з 1 січня 2022 року з урахуванням термінів та допустимих рівнів критеріїв, які поступово знижуватимуться вже з 2020 року.
При цьому, вимоги до безпечності та якості молока і молочних продуктів не поширюються на первинне виробництво молочних продуктів, призначених для власного споживання.
З метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Миколаївській області та недопущення занесен...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...
Вознесенським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області ін...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...
Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що на виконання Пла...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...
За інформацією DG SANTE, що надійшла до Держпродспоживслужби, організації виробників Європейського С...
Вознесенським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області...
Епізоотична ситуація у світі щодо грипу птиці напружена, зокрема в минулому році в країнах Європи за...