Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Засідання спостережної комісії
AA

Засідання спостережної комісії

18 серпня 2021 року було під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марії Дроздової проведено виїзне засідання спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради на території Державної установи «Арбузинська виправна колонія № 83».

У виїзному засіданні також прийняв участь Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Миколаївській області Вадим Жепало, який надав практичну та методичну допомогу в його проведенні.

Перед початком засідання відбулося ознайомлення членів комісії з умовами харчування та надання медичної допомоги особам, які відбувають покарання. Керівник установи також ознайомив учасників заходу з порядком діяльності колонії та вимогами щодо здійснення пропускного режиму.

Під час засідання внесено зміни до складу комісії щодо обрання заступником голови комісії представника громадськості, ухвалено рішення про погодження постанови начальника установи щодо зміни умов тримання засудженого, яка передбачала більш суворі умови тримання, підтримане подання щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання 4 засудженим, які стали на шлях виправлення, ухвалено рішення про підготовку пропозицій до міської ради щодо фінансового забезпечення діяльності спостережної комісії.

Такі заходи мають на меті здійснення контролю за дотриманням органами місцевого самоврядування конституційних прав людини, шляхом надання безпосередньої практичної допомоги та рекомендацій на етапі ухвалення рішень та безпосередньої діяльності.

 

Читайте також