Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради
AA

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

13 січня 2023 року у сесійній залі міської ради під головуванням секретаря Южноукраїнської міської ради Олександра Акуленка та за участі керівників підприємств, установ та організацій міської територіальної громади відбулося позачергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради з питання безперебійного забезпечення енергопостачання суб’єктів господарювання та населення на адміністративній території Южноукраїнської МТГ в умовах стабілізаційних відключень та шляхи вирішення проблем.

Учасників було поінформовано, що за дорученням секретаря та депутатів Южноукраїнської міської ради до Регіонального диспетчерського центру Південного регіону Національної енергетичної кампанії «Укренерго» направлено звернення «Про збільшення лімітів енергопостачання споживачів по ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс» в Миколаївській області на 2022-2023 роки». Копію звернення надано до Миколаївської обласної військової адміністрації.

30 грудня на адресу Южноукраїнської міської ради надійшла відповідь на звернення з наступною інформацією: «Сумарні граничні величини споживання електричної потужності (далі – ГВСП) розподіляються між ОСР пропорційно до відносних величин споживання, погоджених Міненерго України. Перерозподіл ГВСП для окремого ОСР за рахунок зменшення іншим – не передбачено діючим законодавством».

Також Регіональним диспетчерським центром було рекомендовано звернутися з відповідним запитом до Міністерства енергетики України.

3 січня 2023 року до Міністерства енергетики України підготовлено та направлено звернення «Про збільшення лімітів енергопостачання споживачів по ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс» в Миколаївській області на 2023 рік». Одночасно копію звернення також надано до Миколаївської обласної військової адміністрації.

Відповіді від Міністерства енергетики України наразі не отримано.

У виступі голова Комісії Олександр Акуленко зазначив:

- Сьогодні стоїть гостра необхідність у розумінні кожного жителя нашої громади важливості економії електроенергії. Варто усвідомлювати, що час відключень електроенергії у місті залежить від використання дозволеного ліміту. Поки в місті відключають електроенергію тільки раз на добу по 3 години в різний час доби, згідно графіка, але якщо спад використання не спостерігатиметься – доведеться збільшувати час відключень.

З метою надання допомоги населенню у разі критичних проблем з постачанням електроенергії, тепло- та водопостачання, недопущення випадків обмороження та загибелі людей у період низьких температур підготовлений проект розпорядження Южноукраїнського міського голови «Про організацію та функціонування на території Южноукраїнської міської територіальної громади Пунктів незламності», яким буде затверджено Перелік пунктів незламності на адміністративній території Южноукраїнської МТГ та відповідальних осіб, які забезпечуватимуть роботу Пунктів і комунікацію з населенням.

Комісією погоджено перелік Пунктів незламності Южноукраїнської МТГ та розгортання їх роботи не пізніше 6-ї години з моменту аварійного вимкнення енерго-, тепло- та водопостачання на адміністративній території МТГ.

Враховуючи вищевикладене, Комісія розглянуті питання взяла на контроль, профільним управлінням міської ради доручено:

- спільно з суб’єктами господарювання, незалежно від їх форми власності та відомчого підпорядкування, організувати (з обов’язковою участю спеціалістів ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс») проведення ревізії стану підключень споживачів електроенергії до фідерів енергопостачання, а також довести до суб’єктів господарювання – споживачів  електроенергії вимогу щодо заборони перемикання входів енергопостачання на об’єктах та у багатоквартирних будинках без погодження з ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс»;

- спільно з керівництвом відокремленого підрозділу «Південно-українська АЕС» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія» (далі – ВП ПАЕС) з врахуванням обговорення та прийнятих Комісією рішень додатково підготувати спільне звернення міської ради та ВП ПАЕС до вищестоящих органів державної влади;

- забезпечити функціонування Пунктів незламності згідно їх переліку та їх розгортання у встановлені терміни.

Крім того, ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс» доручено відповідно до вимог Правил роздрібного ринку електричної енергії (затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.03.2018 №312 (з чинними змінами)) вирішити питання можливості подальшої експлуатації пристроїв вводу (фідерів підключення) енергоспоживачів, які не надали доступ до розподільних щитів для проведення ревізії електрообладнання.

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...