Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | З розумінням до проблем зайнятості осіб з інвалідністю
AA

З розумінням до проблем зайнятості осіб з інвалідністю

З метою  вирішення питань зайнятості осіб з інвалідністю, створення умов для їх адаптації на місцевому ринку праці, привернення уваги громадськості до проблем цієї категорії громадян, 16 березня 2016 року в Южноукраїнському міському центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей, в якому взяли участь 15 осіб з вадами здоров’я.

До участі в заході були запрошені представники Управління праці та соціального захисту населення, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Захід також відвідав член Южноукраїнського міського товариства інвалідів «Союзу організацій інвалідів України», член правління ради інвалідів, інвалід війни ІІ групи Михайло Галушкін.

Відкрила захід заступник директора Южноукраїнського МЦЗ Ніла Козуб, яка зазначила,  що в Україні, незважаючи на наявність відповідного законодавства щодо соціального захисту інвалідів та їх професійної реабілітації, системи нормативів створення робочих місць для інвалідів та розвинутої мережі реабілітаційних центрів, які сприяють забезпеченню зайнятості інвалідів,  рівень працевлаштування людей з інвалідністю залишається недостатнім, що свідчить про існування певних проблем, які перешкоджають їм реалізовувати своє право на працю. Вирішення цих проблем є вкрай важливим й актуальним питанням, особливо через зростання чисельності інвалідів у нашій країні за останні роки та необхідності підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Учасники заходу обговорювали  особливості працевлаштування інвалідів у сучасних умовах, зокрема, на спеціальні робочі місця, створені шляхом надання дотації роботодавцям за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів, додаткові гарантії захисту їх трудових прав, можливість навчання за направленням служби зайнятості та одноразову виплату допомоги по  безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Наголошувалось на чинниках, які стримують зайнятість осіб з обмеженими можливостями - це недостатня кількість спеціалізованих робочих місць, відсутність гнучких форм організації їх праці, низький рівень її оплати.

Присутніх на заході інвалідів було проінформовано  про право на отримання санаторно-курортного лікування, протезно-ортопедичних виробів, зубопротезування, пільговий проїзд у приміському транспорті, про можливість покращити здоров’я та пройти безкоштовне професійне навчання на повному державному утриманні у відповідних соціальних закладах країни.

Стати членом міського товариства інвалідів «Союзу організацій інвалідів України» запропонував особам з інвалідністю Михайло Галушкін,  наголосивши на привілеях, що надає членство в організації.

 «Не зважаючи на хвороби, певні незручності і незгоди у повсякденному житті ми намагаємося жити повноцінним життям, працювати, творити і, що саме головне -  перемагати» - зауважив Михайло Борисович.

  Служба зайнятості продовжує пошук нових, ефективних шляхів та методів роботи щодо охоплення осіб з обмеженими фізичними можливостями активними заходами сприяння зайнятості.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...