Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнські атомники стали призерами веломарафону «100 ВЕЛОwatt»
AA

Южноукраїнські атомники стали призерами веломарафону «100 ВЕЛОwatt»

Южноукраїнські атомники стали призерами веломарафону «100 ВЕЛОwatt», який пройшов 8 червня у рамках відкритої першості Кубка «РАЕС CUP». Заснований енергетиками івент уже третій рік поспіль збирає любителів велоспорту зі всієї України. Цього разу подолати трасу приїхали 187 спортсменів.

Команду Южно-Української АЕС, до якої увійшли 9 спортсменів, очолив Микола Сучок. Капітан відзначив продуманість маршруту та драйвову атмосферу змагання. «Веломарафон демонструє, наскільки колектив НАЕК «Енергоатом» є дружнім, спортивним. У гонці взяли участь працівники всіх атомних електростанцій та дирекції енергокомпанії», - зазначив він. 

Велоколона стартувала з пристанційного майданчика Рівненської атомної станції. 100-кілометрова траса пролягала до Білого озера через Володимирецький район, який входить до зони спостереження АЕС. За словами спортсменів, маршрут був цікавим як для новачків, так і для професіоналів. Траплялись як хороші ділянки з асфальту, так і складні – з бруківки, гравію та піску, де треба було прикладати максимум зусиль. Найкращий час, за який вдалося проїхати «сотку», – 3 години 2 хвилини.

Южноукраїнці «золото» на велогонці не взяли, але намагалися йти на початку пілотону. Як результат - третє загальнокомандне місце. Лідером перегонів стала команда Рівненської АЕС. «Срібло» дісталось спортсменам з Енергодара (ЗАЕС). Гарні результати в особистому заліку серед южноукраїнських енергетиків продемонстрували Зінаїда Баланюк (2 місце), Микола Сучок (3 місце) і Віталій Рожок (3 місце).

Працівниця управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС Зінаїда Баланюк  так змальовує свої враження про велогонку: «Стояти на «тумбочці», як говорить Микола Олександрович Сучок, отримувати оплески і вигуки «молодець» - то приємний момент. Організація заходу на високому рівні. Маршрут містив усе. Такої бруківки я і мій велосипедик ще не бачили. Тим приємніше потрапити в число призерів». 

За підтримку аматорського велосипедного руху спортсмени дякують дирекції ДП «НАЕК «Енергоатом», профкому та адміністрації Южно-Української АЕС, а також організатору заходу – ВП «Рівненська АЕС». Для атомників «100ВЕЛОwatt» - можливість довести власним прикладом, що в професійному житті спорт відіграє почесну роль.

Наступний етап, до якого вже почали готуватися южноукраїнці, – тріатлон. Змагання відбудуться 10 серпня у Вараші.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...