Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-українські волонтери-атомники вручили 16 квадрокоптерів українським військовим у зоні проведення ООС
AA

Южно-українські волонтери-атомники вручили 16 квадрокоптерів українським військовим у зоні проведення ООС

Волонтери Южно-Української АЕС передали у підрозділи Збройних Сил України 16 квадрокоптерів для розвідки та контролю. А для військових  79-ї окремої десантно-штурмової бригади відремонтували та передали двигун і коробку передач до автомобіля ГАЗ-66.

6-9 лютого четверо працівників Южно-Української АЕС – заступник директора автотранспортного господарства (АТГ) з підготовки виробництва Василь Бурлака, водії АТГ Сергій Бурлаков і Юрій Чернишев, коагулянтник цеху водо-каналізаційного господарства і теплових мереж Сергій Соломон - відвідали зону проведення операції об’єднаних сил (ООС) і вручили військовим квадрокоптери,  придбані за благодійні кошти. 

Южно-українські волонтери вже мають досвід придбання таких безпілотних літальних апаратів. У травні минулого року вони вперше стикнулись з цією темою – відгукнулись на інформацію із зони ООС про потребу військових у засобах спостереження, оголосили збір коштів, закупили і відвезли на передову 19 квадрокоптерів. Нині діяли за тією ж схемою: волонтери весь час тримали зв’язок з військовими для консультацій, аби серед асортименту літальних безпілотних апаратів, які є на українському ринку, обрати надійніші. Окрім того, квадрокоптери, які вони придбали, укомплектовані запасними частинами:  елементами живлення, підвісками і  відеокамерами.

На придбання 16-ти квадрокоптерів пішло 280 тис. грн. Благодійні внески робили працівники АТГ Южно-Української АЕС, фермери з сусідньої Семенівки, інші небайдужі люди і навіть деякі організації.

Вручення 14-ти квадрокоптерів відбувалося в районі села Піски Донецької області. 14 підрозділів Збройних Сил України отримали по одному літальному апарату. За рештою двома розвідники 17-ї окремої танкової Криворізької бригади ім. Костянтина Пестушка приїхали особисто на Южно-Українську АЕС 11 лютого.

Начальник розвідки цього підрозділу з позивним «Їжак» каже, що застосування квадрокоптерів часто рятує життя військових: «Ця техніка виконує такі завдання, які часом бувають смертельно небезпечними для людини. Це – виявлення диверсійних груп, мінних полів, попередження нападів противника. Коли щось трапляється з цим приладом, то це у нас рахується, як врятоване людське життя. З допомогою квадрокоптера можна не лише побачити, а й зняти мінні загородження,  знешкодити вибуховий пристрій. Військових зараз усім необхідним забезпечує держава, а от таких специфічних речей, як безпілотні літальні апарати, на жаль, поки що нам не дають. Ми безмежно вдячні южно-українським волонтерам за такі безцінні подарунки».

11 лютого до автотранспортного господарства Южно-Української АЕС приїхали і військові легендарної 79-ї  окремої десантно-штурмової бригади з Миколаєва. Волонтери-автотранспортники вже кілька років ремонтують для них військову техніку. Цього разу вони виконали капітальний ремонт двигуна і коробки передач  до автомобіля ГАЗ-66, на що витратили більше як 45 тис. грн.

«Я дуже вдячний усім за допомогу, - каже директор АТГ Петро Форостяний. – Хлопцям-мотористам за роботу, інженерам, які займалися доставкою, а також небайдужим людям - за їхні внески. Військовим вдячний за те, що тримають фронт і захищають наш мирний труд. Усі ми хочемо миру, але миру ціною перемоги!» 

 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...