Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС до роботи в зимовий період готова
AA

Южно-Українська АЕС до роботи в зимовий період готова

Комісія Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» визнала Южно-Український енергокомплекс повністю готовим до несення навантаження в період осінньо-зимового максимуму 2019-2020 рр.

Перевірка тривала з 15 по 18 жовтня. До складу комісії входили представники дирекції компанії, Міністерства енергетики і вугільної промисловості, а також Держінспекції з експлуатації електричних станцій і мереж. Це традиційний щорічний аудит всіх атомних електростанцій України, адже саме на атомну енергетику, що працює у базовому режимі і забезпечує понад 50% виробництва електроенергії, лягає основний тягар у період осінньо-зимового максимального навантаження на енергосистему. ЮУАЕС - третя у переліку відокремлених підрозділів Енергоатома, що перевіряються. Комісія вже завершила роботу на Рівненській та Хмельницькій АЕС.

У ВП ЮУАЕС перелік організаційно-технічних заходів з підготовки енергокомплексу до роботи в період зимового максимуму несення навантаження та забезпечення електричною і тепловою енергією в осінньо-зимовий період 2019-2020 років налічував 72 пункти. Загальна вартість робіт склала 1280,437 тис. грн. Все заплановане реалізовано в повному обсязі.

«Ми виконали усі заплановані заходи, завчасно підготувались і до опалювального сезону: провели гідравлічні випробування усіх теплових мереж, у тому числі і міста, виконали ревізію та ремонт теплофікаційних установок. До 15 жовтня були готові подати тепло, та цього року погода нас балує, середньодобова температура на рівні 18 градусів. Як тільки вона знизиться до нормативних 8 градусів і протримається протягом трьох діб, згідно з рішенням виконкому про початок опалювального сезону, ми подамо тепло», - зазначив заступник головного інженера ВП ЮУАЕС Микола Пронін.

Учасники інспекційної перевірки оцінювали стан підготовки персоналу, технологічного обладнання, трубопроводів, арматури, електротехнічного устаткування, внутрішніх систем опалення, теплопостачання, вентиляції, будівель, споруд, підземних комунікацій тощо. Аналізували також виконання заходів з підвищення надійності енергоблоків, якості ремонтів основного технологічного обладнання, забезпечення ядерним паливом. Перевірка проводилась в усіх підрозділах атомної станції а також на Олександрівській ГЕС і Ташлицькій ГАЕС. Крім об’єктів енергокомплексу члени комісії оцінили готовність до роботи в зимовий період Ремонтно-механічного заводу, що входить до складу ВП «Атоменергомаш» та Южноукраїнського відділення ВП «Складське господарство».

«Южно-Український енергокомплекс, Ремонтно-механічний завод та Южноукраїнське відділення «Складського господарства» повністю готові до проходження осінньо-зимового періоду. Усі заплановані заходи виконані на 100%. Ми додатково перевірили напрямки, що стосуються видачі потужності, стану обладнання, підготовки персоналу та його забезпечення зимовим спецодягом а також наявність гарантованого запасу паливно-мастильних матеріалів. Станом справ залишились задоволені, то ж рекомендуємо Центральній комісії НАЕК «Енергоатом» видати Акт про готовність ВП ЮУАЕС до роботи в осінньо-зимовий період без зауважень», - підсумував голова комісії, начальник відділу нагляду за ядерною безпекою дирекції НАЕК «Енергоатом» Володимир Кравченко.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...