Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ЮУАЕС відвідали учасники еко-феcту «Зелена планета»
AA

ЮУАЕС відвідали учасники еко-феcту «Зелена планета»

21 березня Южно-Український енергокомплекс відвідали скаути Миколаївського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації (МОО ВМГО) «Національна організація скаутів України» та організації «Horse» BdP (Німеччина) - учасники екологічного проекту «Зелена планета».

Знайомство скаутів двох країн з унікальним енергетичним комплексом на півдні України розпочалося з відвідування Інформаційного центру ВП ЮУАЕС. Тут фахівці відділу роботи з громадськістю та ЗМІ на спеціальних макетах продемонстрували принципи роботи основного обладнання атомної станції. Продовжився візит відвідуванням пристанційного майданчика АЕС і повномасштабного тренажера (ПМТ) блочного щита управління. З неприхованою цікавістю молоді люди спостерігали за тим, як після зміни потужності реакторної установки аналога-тренажера та переведення її в підкритичний гарячий стан спрацьовує блокування примусового розвантаження реактора (на ПМТ) і як він зупиняється аварійним захистом. Завершився візит скаутів на оглядовому майданчику Ташлицької ГАЕС.

Вражень і запитань у екскурсантів було чимало. «Повномасштабний тренажер, на якому ми побачили, як функціонує та чи інша кнопка, - звичайно, найцікавіший об'єкт з тих, де нам вдалося сьогодні побувати, - поділився думками один з німецьких гостей представник організації скаутів «Horse» BdP Даніель Штруве. - Враження від екскурсії найчудовіші. У нас в Німеччині відвідати атомну станцію немає можливості. Про АЕС та принцип їх роботи ми дізнаємося лише з навчальних посібників».

- Наш проект спрямований на екологічну складову, на турботу та дбайливе ставлення до природи. Відвідування діючої атомної станції було одним з пунктів програми, - розповідає голова МОО ВМГО «Національна організація скаутів України» Євген Семенков. - АЕС, яка розташована на Миколаївщині, це частина нашого життєвого простору, і молоде покоління має знати, як вона працює, як влаштована, які наслідки можуть бути за тих чи інших обставин. Спираючись на те, що я встиг помітити: на атомній станції дуже дбайливо ставляться до навколишнього середовища та сумлінно виконують свої професійні обов'язки.

Метою еко-фестивалю «Зелена планета», ініціаторами якого виступили члени МОО ВМГО «Національна організація скаутів України», є формування у молоді дбайливого ставлення до природного середовища. З 18 по 28  березня скаути з України та Німеччини в 4 районах Миколаївської області (Первомайському, Баштанському, Снігурівському та Жовтневому) проводять еко-фести для учнівської молоді.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...