Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ЮУАЕС: стан ядерної безпеки задовільний
AA

ЮУАЕС: стан ядерної безпеки задовільний

У ВП «Южно-Українська АЕС» з 24 по 28 травня комісія ДП «НАЕК «Енергоатом» перевіряла поточний стан ядерної безпеки на підприємстві. Згідно з актом, стан ядерної безпеки у ВП ЮУАЕС визнано задовільним.

Подібні перевірки проводяться на кожній АЕС раз на два роки. Інспекторську групу формують переважно з інспекторів, інженерів та начальників відділів дирекцій енергокомпанії за відповідними напрямками. У полі зору перевіряючих були документація, а також технічний стан обладнання, систем та процесів, пов’язаних з ядерними матеріалами. Крім того, чималу увагу приділили дотриманню умов ліцензійної діяльності, підготовці персоналу, реалізації заходів з підвищення безпеки, виконанню приписів державних контролюючих органів.

За кожним напрямком перевірки були закріплені контрпартнери - керівники цехів, служб та відділів ЮУАЕС. Під час стартової наради голова комісії Павло Лашевич наголосив, що запорукою об’єктивного результату роботи є максимальна відкритість сторін. Саме за таким принципом і відбувалась взаємодія.

Заступник головного інженера ЮУАЕС Євген Бодіков, підписуючи акт перевірки, подякував за конструктивність: «Рекомендації та побажання, висловлені членами комісії, відображені в акті. Згідно з ними ми розробимо заходи, спрямовані на подальше удосконалення стану ядерної безпеки на підприємстві».

Павло Лашевич, голова комісії, заступник директора з ядерної та радіаційної безпеки дирекції з ЯРБ «НАЕК «Енергоатом»: «Висновки комісії – стан ядерної безпеки у ВП ЮУАЕС задовільний. Є певні зауваження, над якими треба працювати, але вони не впливають на загальну оцінку. Хочу подякувати за хорошу організацію роботи комісії. Це дозволило нам максимально висвітлити рівень і стан ядерної безпеки на ЮУАЕС та їх відповідність сучасним вимогам норм і правил».

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...