Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ЮУАЕС пройшла перевірку Південної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки ДІЯРУ
AA

ЮУАЕС пройшла перевірку Південної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки ДІЯРУ

27-28 вересня 2021 р. у ВП ЮУАЕС працювали фахівці Південної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України. Перевірено стан виконання на підприємстві вимог законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки.

У структурі ДІЯРУ вісім інспекцій з ядерної та радіаційної безпеки на правах самостійного управління. До зони впливу Південної інспекції Держатомрегулювання належать підприємства Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, де є джерела іонізуючого випромінювання.

Перевірка ЮУАЕС була плановою. Інспектори побували у відділі ядерної безпеки, в цехах радіаційної безпеки та теплової автоматики і вимірювань, у службі головного метролога, службі контролю металу – в основних підрозділах, які працюють з радіоактивними джерелами.

Виконання умов ліцензій та інших документів дозвільного характеру; забезпечення радіаційної безпеки та радіаційного захисту; аварійна готовність та здатність до ліквідації наслідків радіаційної аварії; дотримання вимог експлуатаційної та технологічної документації; відповідність фактичного обсягу та характеристик джерел іонізуючого випромінювання даним їх обліку, інвентаризації та звітності – це далеко не повний перелік  напрямів, які перевірили інспектори.

«У вас дуже серйозне підприємство, працюють профільні спеціалісти. Під час цієї перевірки порушень у роботі АЕС ми не зафіксували», - зазначив Сергій Кобилінський, начальник Південної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України.

За результатами перевірки складено акт, який підписали інспектори та фахівці ВП ЮУАЕС.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...