Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Як вберегти себе від зараження при покупці продуктів у супермаркеті
AA

Як вберегти себе від зараження при покупці продуктів у супермаркеті

Купівля їжі – одна з небагатьох причин, по якій можна вийти з дому. Але як це зробити, не ризикуючи здоров’ям? Які запобіжні заходи необхідно вжити в супермаркеті?

Ви повинні зробити покупку в найкоротші терміни і заздалегідь знати, що вибирати. Для цього потрібно скласти список покупок і взяти тільки те, що необхідно. Слідуючи цим методом, ви заощадите гроші, час і не купите нічого зайвого. Необхідно вирішити, коли йти в магазин. Виберіть час, коли найменший наплив людей. Також пам’ятайте, що ви повинні постійно перебувати в півторах метрах від кого-небудь. У супермаркеті є візки та кошики. В деяких присутній гель і папір для дезінфекції. Якщо немає іншого вибору, скористайтеся цим, але пам’ятайте, що водно-спиртовий гель не дає повного ефекту.

Якщо можливо, краще йдіть зі своєю власною сумкою.

При цьому:

  • Тримайте безпечну відстань
  • Не розмовляйте над їжею
  • Не чіпайте їжу без рукавичок
  • Припускаємо, що у вас немає кашлю, але якщо це станеться, кашляйте в сторону передпліччя і від їжі
  • Не чіпайте своє обличчя з моменту входу, поки не повернетеся додому
  • Використовуйте рукавички, щоб вибрати фрукти і овочі

Якщо ви хочете відвідувати супермаркет рідше, треба уникати купівлі свіжих і швидкопсувних продуктів. Просто виберіть ті, які довше зберігаються (наприклад, апельсини, яблука, груші, моркву, гарбуз, цибуля-порей, цукіні і т. д).

Ще один важливий момент: в черзі ви повинні триматися на метр відстані від інших людей і касира.

Намагайтеся не використовувати готівку, це відмінний передавач вірусу і інших мікроорганізмів. Майте на увазі, що касирові доводиться доторкатися до грошей всіх людей, які проходять повз, так що краще використовуйте карту.

Принесли продукти додому - тепер ви повинні помити руки, вийняти їжу і залишити її на чистій і продезінфікованої поверхні. Сумку краще покласти в пральну машинку на 60 градусів.

Останнім захисним бар’єром буде правильне приготування їжі. У разі продуктів, які не потрібно готувати, найголовніше, щоб ваші руки і поверхні були чистими до і після обробки.

Половина з цих порад — звичайні, що стосуються безпеки харчових продуктів і правильних методів поводження з ними. Якщо це допоможе усвідомити, що безпека починається в галузі, але закінчується в вашому домі під особистою відповідальністю, вдасться багато чого досягти.

 

Читайте також

Реєстрація пасік та заходи профілактики, направлені  на запобігання захворювання та попередження  отруєння бджіл

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2...

Щодо небезпеки сказу

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне  управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївські...

Щодо дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області пові...

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин     &nb...

Щодо профілактики грипу птиці

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...