Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Впродовж доби в Україні виникло 132 пожежі на відкритих територіях!
AA

Впродовж доби в Україні виникло 132 пожежі на відкритих територіях!

Вже завтра в Україні розпочнеться літо і від початку цього тижня по всій території держави спостерігається здебільшого суха та тепла погода. За таких умов зростає ризик збільшення кількості загорань в екосистемах. Адже з кожним днем люди активніше вирушають на відпочинок на природу та ігнорують заклики рятувальників не провокувати виникнення пожеж. Як результат — минулої доби підрозділи ДСНС ліквідували 132 загорання сміття, трави, залишків сухої рослинності. Від початку року цей показник сягає вже 17 тисяч 766 загорань.

Так, 28 травня, рятувальники Кіровоградщини загасили 5 пожеж на відкритих територіях. Чотири загорання виникли у обласному центрі Кропивницькому, там горіло сміття та трава. Ще одна пожежа виникла в селі Новомиколаївці Бобринецького району, де підрозділи ДСНС ліквідували пожежу сухої трави на площі 2 га.

29 травня пожежно-рятувальними підрозділами Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 5 пожеж на відкритих територіях. Їх площа склала понад 3 га. Загорання були зареєстровані в Новгород-Сіверському, Ріпкинському, Прилуцькому районах, а також містах Прилуки та Чернігів. Ймовірною причиною пожеж є необережність громадян у поводженні з вогнем.

Наступного дня, до Служби порятунку Миколаївщини надійшло повідомлення про загорання на території Балабанівського лісового урочища. По прибуттю на місце події встановлено, що горить хвойна підстилка. Засушлива та вітряна погода сприяла розповсюдженню вогню, існувала загроза виникнення верхової пожежі у лісовому масиві. Завдяки своєчасно вжитим заходам вогнеборців та лісників не допущено збільшення  масштабів горіння. Пожежу оперативно ліквідовано на площі 1,8 га. Попередня причина її виникнення– необережне поводження з вогнем.

Шановні громадяни! Провокуючи пожежі на відкритих територіях, ви, в першу чергу, шкодите самі собі! Адже такі дії є небезпечними не лише для довкілля, але й призводять до значних матеріальних збитків. Не спалюйте сухостій біля власних помешкань, адже вогонь може вмить перекинутися на будинок. Вирушаючи на відпочинок у лісові та паркові масиви, дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Розводьте багаття лише у визначених для цього місцях, не кидайте непогашені сірники на суху лісову підстилку і обов'язково загасіть вогнище, залишаючи місце відпочинку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...