Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Вперше в рамках проекту «Nuclear Education» школярі провели цілий день на ЮУАЕС
AA

Вперше в рамках проекту «Nuclear Education» школярі провели цілий день на ЮУАЕС

Вперше в рамках проекту «Nuclear Education» южноукраїнські учні провели цілий день на Южно-Українській АЕС. Управління інформації та громадських зв’язків разом з навчально-тренувальним центром ВП ЮУАЕС розробили такий маршрут, аби у школярів склалася максимально повна картина про роботу підприємства.

«Дітям важливо зрозуміти, що атомна електростанція діє як єдиний, чітко злагождений механізм, де кожен структурний підрозділ, кожен працівник грає важливу роль, - зазначає фахівець управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС Олена Болотських. – Крім того, це унікальна можливість поспілкуватися з фахівцями різних цехів. Отримана інформація знадобиться як під час підготовки до інтелектуального турніру «Розберемо на атоми», конкурсу рефератів НАЕК «Енергоатом», так і для вибору майбутньої професії».

Під час оглядин підприємства діти побували у кабінеті начальника зміни станції, послухали розповідь представників організації молоді та Українського ядерного товариства.

Виробництво вразило школярів своєю масштабністю. Більш ніж п’ять годин екскурсії провели з максимальною користю. Зокрема, учасники проекту «Nuclear Education» відвідали машинну залу третього енергоблоку ВП ЮУАЕС. Зараз  на "мільйоннику" тривають передпускові операції після довготривалого ППР, що передує продовженню строку експлуатації. Дітям розповіли, що робиться задля підвищення рівня безпеки та надійності ядерного об’єкта.

Під час відвідин школярям також показали аварійні живильні насоси, резервну та мобільні дизель-генераторні станції, які необхідні на випадок знеструмлення, сучасну систему хімводоочистки, блочну насосну станцію, пуско-резервну котельню, відкритий розподільчий пристрій  330 кВ та будівельний майданчик бризкальних басейнів. Скрізь учасники проекту «Nuclear Education» спілкувалися з фахівцями, ставили запитання і отримували на них вичерпні відповіді.

До інтелектуального турніру «Розберемо на атоми» у школярів залишилось трохи більше двох тижнів. За цей час вони мають ще побувати з ознайомчими екскурсіями на Ташлицькій ГАЕС та ремонтно-механічному заводі «Атоменергомаш».

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...