Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Водії автотранспортного господарства ЮУАЕС пройшли навчання з долікарської допомоги потерпілим у ДТП
AA

Водії автотранспортного господарства ЮУАЕС пройшли навчання з долікарської допомоги потерпілим у ДТП

3-7 жовтня на Южно-Українській АЕС пройшов перший етап навчання водіїв автотранспортного господарства (АТГ) підприємства навичкам долікарської допомоги потерпілим внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Усі, хто пройшов навчальний курс, успішно склали екзаменаційні тести та отримали сертифікати міжнародного зразка. Термін дії документа - 5 років. Його буде зареєстровано в єдиній електронній базі Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) України.

Навчання за програмою «Базова підтримка життя» в АТГ ВП ЮУАЕС було організовано вперше. Водіїв навчали інструктори ДП «Український медичний центр безпеки руху та інформаційних технологій». Методологію розроблено 2013 року за європейськими стандартами долікарської допомоги, адаптованими до українських стандартів. Вона складається з теоретичної частини та практичної підготовки. Курс включає навички з зупинки кровотечі, серцево-легеневої реанімації, першої допомоги при переломах, опіках, обмороженні та ін.

Інженер з охорони праці АТГ Дмитро Стародуб повідомляє: «На законодавчому рівні придбання водіями таких знань обумовлене цілою низкою законодавчих актів, у тому числі Постановою Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2015 року «Про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів і небезпечних відходів автомобільним транспортом». За тиждень навчальний курс долікарської допомоги пройшли 150 наших водіїв. Це половина облікового складу. Другий етап навчання для решти водіїв АТГ Южно-Української АЕС буде організовано з 21 по 27 листопада».

Прийомам першої долікарської допомоги буде навчений водійський склад усіх АЕС України. Перед тим, як прибути на южно-український майданчик фахівці Українського медичного центру безпеки руху та інформаційних технологій провели навчальний курс на Рівненській і Хмельницькій АЕС.

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...