Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Військова частина 3044, що охороняє ЮУАЕС, відзначила чергову річницю
AA

Військова частина 3044, що охороняє ЮУАЕС, відзначила чергову річницю

29 років Южно-Українська АЕС перебуває під надійним захистом військової частини 3044. З нагоди річниці від імені колективу енергетиків військових привітав тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора ВП ЮУАЕС Ігор Полович, який зазначив, що історія військової частини налічує приклади високої мужності. Вірність своїй країні, героїзм і благородство 64 бійці довели на Сході, а кожен з військовослужбовців частини щодня на своїх бойових постах демонструють професіоналізм і надійність.

«Від вашої напруженої і в той же час бездоганної роботи залежить фізична безпека, порядок і спокій на території атомної станції», - підкреслив очільник підприємства та додав, що АЕС не залишається в боргу. На сьогоднішній день активно ведеться модернізація системи фізичного захисту атомної станції, що значно підвищить рівень ядерної безпеки та захищеності ЮУАЕС. За сприяння підприємства будується новий пункт управління, вдосконалюється навчально-матеріальна та технічна база військового стрільбища. У планах - поліпшення умов несення служби кінологів і їх підопічних.

Керівник Южно-Українського енергокомплексу висловив сподівання, що тісні ділові та дружні стосунки між атомною станцією та військовою частиною 3044 і надалі збережуться.

У військовому підрозділі, що охороняє ЮУАЕС, несуть службу сильні, мужні, витривалі бійці. Серед них близько 70 молодих військових до 30 років та більш як 60 жінок. За роки існування з частини на заслужений відпочинок звільнилися 53 ветерани, які відслужили понад 25 років. Щороку суворий професійний відбір до в/ч 3044 проходять до 30 молодих хлопців і дівчат. Підготовка особового складу частини ведеться за сучасними стандартами НАТО.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...