Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Віцепрезидент Енергоатома Хартмут Якоб: «Взимку працюватимуть всі енергоблоки Енергоатома»
AA

Віцепрезидент Енергоатома Хартмут Якоб: «Взимку працюватимуть всі енергоблоки Енергоатома»

30 вересня відбулося виїзне засідання з економічних питань та будівництва пріоритетних об’єктів ВП ЮУАЕС під головуванням віцепрезидента ДП НАЕК «Енергоатом» Хартмута Якоба. В нараді взяли участь директор департаменту економіки Компанії Лариса Луковіна, директор з фінансів та бюджетування Сергій Іванов та керівники Южно-Українського енергокомплексу.

«Сьогодні Україна та світ у цілому стикнулися з суттєвим подорожчанням енергоресурсів - вугілля та газу. Це виклик для України, який тягне за собою додаткове навантаження на НАЕК «Енергоатом». В осінньо-зимовий період ми запланували роботу всіх 15 енергоблоків України. Компанія підставить плече своїм колегам по енергогенерації у випадку непередбачених обставин із закупівлею енергоносіїв. Це наш внесок в роботу енергосистеми країни в осінньо-зимовий період», - сказав, відкриваючи нараду, Хартмут Якоб.

Під час засідання учасники обговорили ключові питання фінансово-економічної діяльності ВП ЮУАЕС: стан реалізації проєктів капітального будівництва ВП ЮУАЕС, заходи щодо беззбиткової роботи Ташлицької ГАЕС, плани з ремонту 2022 року, виконання програми управління витратами зі складських запасів.

За словами Лариси Луковіної, виконання планового показника «Виробнича собівартість» Южно-Українською АЕС за 8 місяців поточного року склала майже 100%, що є найкращим показником у Компанії. «Показники щодо виробничої і повної собівартості по ЮУАЕС дають можливість і підґрунтя створювати прибуткову роботу з виробництва електроенергії на станції», - зазначила директор департаменту економіки НАЕК «Енергоатом».

Хартмут Якоб ознайомився з ходом реалізації одного з пріоритетних для Компанії проєктів - «Реконструкція системи водопостачання на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах ЮУАЕС». Він дозволить вдосконалити систему охолодження енергоблоків Южно-Української АЕС у теплий період року. 1 червня 2021 року було введено в роботу першу чергу системи техводопостачання в складі двох басейнів. Робота усіх п’яти бризкальних басейнів дозволить знизити температуру циркуляційної води на 7-8˚С.

Наступною зупинкою делегації з Дирекції НАЕК «Енергоатом» була Ташлицька ГАЕС. В експлуатацію введена перша черга в складі двох гідроагрегатів, у стадії будівництва друга – гідроагрегат №3.

Коментуючи підсумки візиту на Южно-Український майданчик, Хартмут Якоб зазначив: «Ми обговорили основні питання фінансово-господарської діяльності ВП ЮУАЕС. Є низка проблемних моментів. Поліпшення фінансового стану Енергоатома в цілому дає надію, що ми спільними зусиллями знайдемо достойні шляхи вирішення цих питань. Ключові моменти – фінансування об’єктів капітального будівництва та соціальне забезпечення. Це пріоритет для Компанії».

 

Додатково:

Реалізація проєкту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1..3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС» дозволить уникнути втрат виробництва електроенергії на ЮУАЕС через високу температуру циркуляційної води та зняти обмеження потужності южно-українських енергоблоків, викликані недостатньою охолоджувальною здатністю Ташлицького водосховища в спекотні літні періоди.

Практичну реалізацію проєкту реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС розпочато в середині березня 2016 року.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...