Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Виставки та експозиції в міському музеї
AA

Виставки та експозиції в міському музеї

У січні 2018 року Южноукраїнський міський історичний музей гостинно запрошував южноукраїнців та гостей нашого міста до перегляду нових експозицій. З 15 січня у виставковій залі діяла експозиція «Україна суверенна: від витоків до сьогодення», яка присвячена Дню Соборності України.  Відвідувачі мали змогу ознайомитись  з подіями тяжкої і тривалої боротьби України за національне визволення, утвердження власної державності. День Соборності об’єднує всю Україну — сотні міст, мільйони людей — всі українські землі й береги. Ліричні пейзажі, міські замальовки, жанрові картини — такою з'явилася на виставці Україна — рідна і прекрасна у роботах місцевих художників, які присвячені Дню Соборності України.

26 січня почала діяти експозиція науково-допоміжного матеріалу «Голокост-злочин проти людства» присвячена Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту. 27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, який був заснований у 2005 році спеціальною резолюцією ООН. Саме в цей день у 1945 році звільнили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Освенцим (Аушвіц-Біркенау), розташованого в 70 кілометрах від Кракова. За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 мільйонів людей. Всього у фашистських таборах смерті було знищено шість мільйонів євреїв і мільйони людей інших національностей.

29 січня розпочала свою дію експозиція «Згадаймо юність, що горіла в Крутах», яка присвячена 100-річчю бою під Крутами та Дню пам’яті героїв Крут. 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути відбулось п’ятигодинне військове протистояння між більшовицькою армією Михайла Муравйова, у кількості близько 4 тисяч осіб, та загоном армії УНР, до якого належали студенти та представники вільного козацтва, що нараховував близько 400 бійців. 27 юних патріотів було взято в полон та страчено радянськими військовими. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі... Вони - студенти, курсанти, школярі - виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім'я волі свого народу. До огляду був представлений документальний відеоматеріал та ряд фотокопій світлин та історичних документів початку ХХ ст.

Було організовано групові екскурсії для учнів загальноосвітніх шкіл міста, студентів  факультету «Літературне та художньо-прикладне мистецтво» університету третього віку та відпочиваючих відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг  комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська».  

Чекаємо на вас щодня, крім суботи та неділі,

з 8:00 до17:00 за адресою:

вул. Набережна Енергетиків 12-А.

Телефон для довідок та замовлення екскурсій: (05136) 2-12-71

 

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...

До Дня пам’яті героїв Крут

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулася тематична виставка науково-допоміжного матер...